04. 06. 2023 - 21:08
KAO JE 'EL GATO' POSTAO LAV: Za Benzemom će svi pustiti suzu
907
Shares
KAO JE 'EL GATO' POSTAO LAV: Za Benzemom će svi pustiti suzu

PRIMERA

KAO JE 'EL GATO' POSTAO LAV: Za Benzemom će svi pustiti suzu

04. 06. 2023 - 21:08
0
Shares

Francuski reprezentativac Karim Benzema najavio je da će na kraju ove sezone napustiti madridski Real poslije 14 godina provedenih u klubu.    

Prema svemu sudeći, on će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji u dresu ekipe Al-Itihad. Za taj potpis će dobiti 400 miliona eura za dvije sezone u klubu. 

Benzema je u klub došao 2009. godine u legendarnom ljetnom transfer roku kada su "Kraljeve" pojačali još Kristijano Ronaldo (Cristiano), Kaka i Ćabi Alonso (Xabi). 

Ko bi rekao da će taj 21-godišnjak najduže ostati na Santiago Bernabeu, a pogotovo je to bilo malo vjerovatno prije nekoliko sezona kada su mu poslije svake utakmice navijači "tražili glavu". 

"El Gato" ili mačka na španskom je bila teška uvreda Žozea Murinja (Jose Mourinho) na račun Benzeme. Smatrao je da nije dovoljno borben i da ne koristi svoj potencijal. 

Ipak, negdje u dubini duše  Benzema je miran sa svojom karijerom u vrhu svjetskog fudbala. 

Pet liga prvaka, četiri titule španskog prvaka, Zlatna lopta. Gol, jedan od 354, na oproštaju, 165 asistencija, stranac sa najviše nastupa za Real, peti u historiji. 

Za razliku od mnogih drugih, bili oni legende ili ne, dobio je ovacije cijelog Santiago Bernabeua, a kako i ne bi. Nije ih malo zadužio...

Učitaj još novosti