03. 06. 2023 - 17:12
Miami će imati veliko pojačanje u drugoj utakmici finala:...
907
Shares
Miami će imati veliko pojačanje u drugoj utakmici finala: Denver će se morati više pomučiti

Miami će imati veliko pojačanje u drugoj utakmici finala: Denver će se morati više pomučiti

03. 06. 2023 - 17:12
0
Shares

Denver Nuggetsi su u prvoj utakmici NBA finalu na svom terenu nadigrali Miami Heat 104:93.

Do prve pobjede u seriji predvodio ih je Nikola Jokić koji je utakmicu završio s novim triple-double učinkom, u slavlje je ugradio 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija.

Druga utakmica serije igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak prema našem vremenu, a Miami Heat priprema iznenađenje koji bi potencijalno moglo okrenuti seriju u njihovu korist.

Katastrofalno je krenuo play-off za Miami, već u drugoj četvrtini utakmice prve utakmice protiv Bucksa Tyler Herro je napustio igru zbog povrede desne ruke. Američki razigravač operisan je 21. aprila, a najave su bile da bi se mogao vratiti do kraja play-offa ako se Miami plasira u finale.

Ekipa s Floride uspjela se plasirati u veliko finale s osme pozicije, to je tek drugi put u historiji da je ekipa koja je jedva uhvatila razigravanje ušla u finale. Ewingovi Knicksi su uspjeli 1999. godine, ali izgubili su u finalu protiv San Antonio Sprusa 4:1.

23-godišnji Herro izgleda sve bolje, a moguć je povratak već u drugoj utakmici u Denveru. Trener Heata Erik Spoelstra nije najavio povratak svog pulena na teren, ali Herro se pojavio na zagrijavanju prije prve utakmice i zagolicao maštu navijačima.

Herro je u regularnom dijelu sezone bio treći najbolji strijelac tima s 20 poena u prosjeku uz četiri asistencije i nešto više od pet skokova.

 

Učitaj još novosti