02. 06. 2023 - 21:23
Real našao zamjenu za Benzemu? Ancelotti ga obožava!
907
Shares
Real našao zamjenu za Benzemu? Ancelotti ga obožava!

Real našao zamjenu za Benzemu? Ancelotti ga obožava!

02. 06. 2023 - 21:23
0
Shares

Real Madrid je zainteresiran za napadača Chelseaja Kaija Havertza (23), objavio je stručnjak za transfere Fabrizio Romano. Talijanski insajder otkrio je kako je Nijemac na listi igrača koje bi Real htio dovesti. Trener madridskog kluba Carlo Ancelotti ga iznimno cijeni.

Romano objašnjava kako je Chelsea spreman pustiti Havertza, ali za njega želi velik iznos, nikako posudbu ili drugu opciju. Podsjetimo, londonski klub je Havertza doveo 2020. godine iz Bayer Leverkusena za 80 milijuna eura, što je četvrti najveći transfer u povijesti Chelseaja.

Havertz kao zamjena za Benzemu?
Iako je prvenstveno ofenzivni vezni igrač, Havertz nerijetko igra u vrhu napada. U kaotičnoj sezoni Chelseaja, u koji su stigli brojni novi igrači te su na klupi sjedila trojica trenera, Havertz je postigao devet pogodaka i tome dodao jednu asistenciju u 47 nastupa. Ugovor mu vrijedi do 2025. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na 60 milijuna eura.

S obzirom na to da se pokrenula priča o odlasku Karima Benzeme (35) u Saudijsku Arabiju nakon što je 14 godina proveo u Realu, španjolski velikan mora pronaći napadačku zamjenu spremnu uskočiti u početnih 11, prenosi Index.hr.

Zovu ga Magarac i obožava slatkiše
Havertz je krajem ožujka u intervjuu za Guardian govorio o ljubavi prema magarcima. Njemački reprezentativac pokrenuo je dobrotvornu akciju inspiriranu tim životinjama, a bavi se razvojem mladih i skrbi za starije osobe. Havertz je objasnio kako u životinjama pronalazi mir i odmor od nogometne karijere.

"Neki suigrači me zovu Magarac. To nema veze s nogometom. Od prvog dana imam poseban odnos s magarcima. Oni su vrlo mirne životinje. Možda se poistovjećujem s njima jer sam i ja takav. Cijeli dan se odmaraju, ne rade mnogo, samo žive svoj život. Uvijek sam ih volio. Gledajući ih, u njima osjetiš nešto ljudsko", izjavio je Havertz.

Nedugo zatim otkrio je kako je "totalni frik" koji obožava slatko. "Na početku smo u Londonu imali kuhara koji je svaki dan kuhao za nas. Iskreno, nisam se dobro osjećao. Totalni sam frik što se tiče šećera. Jučer sam popio Coca-Colu nakon utakmice.

Trebali su mi slatkiši jer mi oni daju snagu i energiju. Kuhar mi je rekao da prestanem s tim. Prestao sam, ali tijelo mi nije dobro reagiralo", ispričao je Havertz za YouTube kanal Ehrenpflaume, dodavši kako na poluvremenu jede gumene bombone i slične slatkiše.

Učitaj još novosti