02. 06. 2023 - 20:16
Sarajevo potvrdilo još jedan odlazak, iskusni igrač nakon samo...
907
Shares
Sarajevo potvrdilo još jedan odlazak, iskusni igrač nakon samo godinu dana napušta Koševo!

Sarajevo potvrdilo još jedan odlazak, iskusni igrač nakon samo godinu dana napušta Koševo!

02. 06. 2023 - 20:16
0
Shares

Adnan Džafić i FK Sarajevo neće nastaviti saradnju nakon što je ovom nogometu s krajem prethodne takmičarske sezone istekao važeći ugovor, potvrdio je tim s Koševa.

Ovaj nogometaš je u Bordo tim stigao u junu 2022. godine, nakon što mu je istekao ugovor s Tuzla Cityjem. U ovoj sezoni odigrao je ukupno 27 mečeva te postigao dva pogotka uz dvije upisane asistencije.
"Džafa hvala ti i sretno!", poručili su iz Sarajeva, piše Klix.

Sarajevo je ranije napustio Frane Čirjak, a uz njega iz kluba je otišao i Avdija Vršajević.

Džafić je rođen 10. maja 1990. godine u Visokom. Prije Sarajeva, dvije sezone je s mnogo uspjeha nosio dres Tuzla Cityja i jedan je od najzaslužnijih što je njegov klub u sada već pretprošloj sezoni zauzeo 2. poziciju na tabeli i izborio plasman u Evropu.

Sa 12 golova i 9 asistencija bio je jedan od najboljih nogometaša u ligi, a treneri i igrači su ga izabrali u idealni tim Premijer lige za sezonu 2021/22.

Ovaj nogometaš je najveći dio svoje karijere proveo u Češkoj s obzirom na to da je 2010. godine iz visočke Bosne prešao u ekipu Caslav. U Češkoj se zadržao preko 10 godina igrajući za nekoliko različitih klubova, prije nego što se u ljeto 2020. godine vratio u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Učitaj još novosti