31. 05. 2023 - 07:37
BOMBETINA SVIH BOMBETINA IZ ŠPANIJE! Real odustaje od...
907
Shares
BOMBETINA SVIH BOMBETINA IZ ŠPANIJE! Real odustaje od Haalanda, ali dovodi pravu GOL MAŠINU: Na pomolu jedan od najvećih transfera ikada

KANE BI MOGAO PUT MADRIDA

BOMBETINA SVIH BOMBETINA IZ ŠPANIJE! Real odustaje od Haalanda, ali dovodi pravu GOL MAŠINU: Na pomolu jedan od najvećih transfera ikada

31. 05. 2023 - 07:37
0
Shares

Španski list AS tvrdi kako Real Madrid nastavlja procjenjivati opcije koje ima za pojačanje na poziciji 'devetke'. Pred Kraljevskim klubom su dvije opcije. Prva je kupiti renomiranog napadača, koji će sigurno koštati iznad 100 miliona eura, a druga je da se odluči za nekoga jeftinijeg, bilo da je riječ o mladom napadača ili nekome tko je pri kraju karijere, ko bi poslužio kao rješenje do ljeta iduće godine kada bi Erling Haaland i Kylian Mbappe postali realnije opcije, prenosi Index.hr.

Popis eventualnih rješenja u opciji renomiranog napadača suzio se na tri imena, a to su Dušan Vlahović, Goncalo Ramos i Harry Kane. Kako piše AS-ov Marco Ruiz, favorit ljudi u Realu je Kane za kojeg Tottenham traži 115 miliona eura i otvoreniji je prema ideji da ga proda stranom klubu, više nego nekom od ligaških rivala.

Problem bi mogla predstavljati Kaneova preferencija da ostane na Otoku. Velika želja mu je oboriti rekord Alana Shearera po borju golova u Premier ligi. Nedostaje mu 49 pogodaka do Shearerovih 260 za što su mu potrebne još najmanje dvije sezone. 

Ipak, Realova skauting služba ga vrlo cijeni i Španjolci bi mogli dati sve od sebe da ga dovedu u Madrid. U 30. godini života Kane vodi opsesivnu brigu o zdravlju i prehrani i trebao bi još duo vremena igrati na najvišem nivou. Ako potpiše za Real to bi značilo da Haaland idućeg ljeto vjerovatno neće njegovim putem, što ne vrijedi za Mbappea koji će tada biti besplatan i može igrati na krilu.

Učitaj još novosti