31. 05. 2023 - 07:31
RIJEČI HVALE ZA NOVAKA: Đoković je trenutno najbolji, protiv...
907
Shares
RIJEČI HVALE ZA NOVAKA: Đoković je trenutno najbolji, protiv njega nemam šta da izgubim!

ROLAND GARROS

RIJEČI HVALE ZA NOVAKA: Đoković je trenutno najbolji, protiv njega nemam šta da izgubim!

31. 05. 2023 - 07:31
0
Shares

Marton Fučovič biće naredni protivnik Novaka Đokovića u drugom kolu Rolan Garosa, a svoj meč će odigrati u srijedu 31. maja. Mađarski teniser, Fučović, ima samo riječi hvale za srpskog asa!

Fučović je trenutno 83. na ATP listi, a za Novaka koji je rangiran kao treći igrač svijeta, Marton smatra da je najbolji igrač tenisa trenutno.

- Igrali smo nekoliko puta, znamo se dosta dobro. On je najbolji aktivni igrač, on je broj jedan. Igraćemo na velikom stadionu, a ja želim da izađem, igram i uživam. Nikada nismo igrali na šljaci, to nije moja omiljena podloga. Nemam ništa da izgubim protiv takvog igrača i sigurno neće biti lako, ali pokušaću da igram opušteno. Gledao sam njegov meč, da vidim kako se kreće - rekao je Mađar.

Fučović je do drugog kola stigao pobjedom nad Ugom Grenijeom (3:1) i naglašava uticaj publike na igru, kao i na težinu svakog protivnika na ovom turniru.

- Već sam rekao da ne postoje laki mečevi na ovom nivou, čak i kada dobijam u tri seta moram da dam sto odsto da bih pobijedio ove momke. Grenije je igrao kod kuće, publika je bila uz njega, pa nije bilo lako to podnijeti jer se borio do samog kraja. Tokom meča sam osjećao da imam sve pod kontrolom i znao sam da ću pobijediti ukoliko dam sto odsto - rekao je Fučović.

Istakao je neuspjeh koji je imao u dosadašnjim okršajima protiv najboljih deset igrača ATP liste, ali način na koji će se pripremati za duel sa Novakom.

- Igrao sam neke dobre mečeve protiv najboljih tenisera svijeta, ali nikada nisam imao veliki uspjeh. Nikada nisam pobijedio nekog ko je u top tri ili neko veliko ime. Pobijedio sam Rubljova i Medvedeva i nekoliko drugih Top 10 igrača, ali neki veći uspjeh do sada nije došao. Nemam ništa da izgubim, samo ću da izađem na teren i dam sve od sebe. Imam samopouzdanje, fizički sam spreman, ali potrebno mi je i malo sreće. Kada budem igrao protiv Novaka mislim da će navijati za njega, ipak sam ja autsajder, ali mi se to dopada. Imao sam dva slobodna dana. Pokušaću da se održim u formi. Odradio sam trening snage u ponedjeljak, a u utorak intenzivniji trening tehnike. Radim sa trenerom koji je jedan od mojih najboljih prijatelja - zaključio je Fučović.

Učitaj još novosti