31. 05. 2023 - 07:22
NEREALNA SCENA U PARIZU! Legendarni as koji je PROZIVAO...
907
Shares
NEREALNA SCENA U PARIZU! Legendarni as koji je PROZIVAO Novaka, sada promijenio PLOČU! Nećete VJEROVATI šta je URADIO!

ROLAND GARROS

NEREALNA SCENA U PARIZU! Legendarni as koji je PROZIVAO Novaka, sada promijenio PLOČU! Nećete VJEROVATI šta je URADIO!

31. 05. 2023 - 07:22
0
Shares

Proslavljeni francuski teniser Janik Noa, koji je osvojio Rolan Garos 1983. godine, grlio je Novaka Đokovića tokom njegovog treninga na stadionu "Filip Šatrije", iako ga je prije samo nekoliko dana najstašnije vrijeđao.

Francuz je srčano zagrlio srpskog asa, tako da niko ne bi pomislio je Nole na spisku onih koje on "ne miriše".

Razgovarao je Janik sa jednim od najboljih u istoriji "bijelog sporta", dok se Đoković samo smiješio, budući da je već bio obaviješten šta je Noa pričao. Francuz je pred početak drugog grend slema priznao da mu se ne sviđa kako igra treći teniser svijeta, odnosno, da sa Srbinom ne bi ni kafu popio.

- Đoković? Ne osjećam da mi je blizak, ne znam zašto. Federer i Nadal imaju veću harizmu. Zaista me ne privlači njegova igra. Kada osvoji meč loptu, nemam nikakvu povezanost sa njim. Živim na Monmartru, šetam i neko me pozove:"Hej, Janik, hoćeš li na kafu sa mnom?" I onda se pitam zašto ljudi žele da se povežu. Sa Noletom, nisam siguran da će se to desiti - rekao je tada Noa, piše Republika.

Za razliku od Noleta, Janik je sipao hvalospeve o Federeru i Nadalu, čak za Švicarca tvrdi da je umjetnik.

- Teško je preživjeti u tako moćnom i fizički zahtjevnom sportu i biti umjetnik, što je bila Rodžerova vrlina. Tome se divim. Radio je stvari sa reketom koje nikad nisam vidio. Rod Levjer je radio nešto slično, Džon Mekinro, ali Federer je radio sve što i drugi velikani, ali i više.

Ne krije da mu je omiljeni igrač Španac Rafael Nadal, rekorder sa 14 pehara u Parizu.

- Od trojice iz velike trojke najviše volim Rafu, jer on poštuje i sakupljače loptica, ljude iz taksija, sve one koje se ne vide gdje nema kamera. Ako se gleda sve ono što se ne mjeri, Rafa je broj jedan bez premca. Osvojio je 22 slema i još uvijek je onako skroman kakav je uvijek i bio. Iz tog razloga mi je omiljen među njima trojicom - pričao je Noa, koji je prošle godine pričao da se Rafa dopinguje.

Na kraju je zaključio:

- Ako nemate magični napitak teško je pobjeđivati. Nismo testirani na isti način kao većina naših protivnika iz drugih zemalja. Najbolji način je prihatanje dopinga, tada će svi imati magični napitak - istakao je Francuz prošle godine nakon što je Rafa poražen u osmini finala US opena.

Učitaj još novosti