30. 05. 2023 - 17:15
Arsenal se prisjetio bivšeg igrača: Hitno su morali izbrisati...
907
Shares
Arsenal se prisjetio bivšeg igrača: Hitno su morali izbrisati objavu

Arsenal se prisjetio bivšeg igrača: Hitno su morali izbrisati objavu

30. 05. 2023 - 17:15
0
Shares

Londonski velikan Arsenal izazvao je buru objavom na društvenim mrežama u kojoj čestita svom bivšem nogometašu Andreju Aršavinu rođendan.

Rus je ostavio dubok trag u Arsenalu pa su Topnici odlučili čestitati mu rođendan. Međutim, vjerovatno ni sami nisu očekivali reakciju hiljada Ukrajinaca, koji su zaprepašteni što se čestitao rođendan igraču koji dolazi iz Rusije u vrijeme vojne agresije na Ukrajinu.

Ukrajincima je posebno zasmetalo to što je Aršavin prošlog oktobra poručio da će se priključiti ruskoj vojsci u ofanzivi na Ukrajinu, ukoliko to bude trebalo. Nakon što su Ukrajinci "zatrpali" društvene mreže Topnika, Arsenal je obrisao ovu čestitku.

"Želimo ti ugodan dan, Andrej", pisalo je u obrisanoj objavi na stranicama Arsenala, a uz čestitku priložen je video u kojem je Aršavin postigao sva četiri pogotka u remiju na Anfieldu protiv Liverpoola (4:4).

Ukrajinski klubovi ubrzo su osudili klub, a najžustriji su bili Zorja i Karpati Lviv.

"Ruska vojska 28. maja napala je regiju Žitomir, rodnu regiju Oleksandra Zinčenka. Arsenal 29. maja pozdravlja Rusa Andreja Aršavina. Kako se Zinčenko i svi Ukrajinci mogu osjećati zbog toga", pitaju se na zvaničnoj stranici Karpatija.

Zanimljivo, o svemu se oglasio i zvanični profil nogometne reprezentacije Rusije. U tvitu su napisali da "Arsenal može izbrisati objavu, ali ne može izbrisati svoju historiju".

 

Klix.ba

Učitaj još novosti