30. 05. 2023 - 13:34
Plan B za Benzemu je spreman: Ovo je potencijalni novi klub...
907
Shares
Plan B za Benzemu je spreman: Ovo je potencijalni novi klub plus dodatna uloga unutar organizacije

Plan B za Benzemu je spreman: Ovo je potencijalni novi klub plus dodatna uloga unutar organizacije

30. 05. 2023 - 13:34
0
Shares

AS piše da je Karim Benzema (35) sve bliže odlasku iz Real Madrida. Zasad neimenovani klub iz Saudijske Arabije francuskom centarforu nudi 400 miliona eura za dvije sezone, ali i ulogu ambasadora za kandidaturu Saudijske Arabije za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. Isti izvor dodaje kako u Real Madridu očekuju Benzemin odlazak te da su u klubu na to spremni.

Relevo je jučer pisao kako se Benzema u posljednje vrijeme čudno ponaša. "Više je introvertan nego inače. Njegovo odsustvo nakon utakmice Reala i Getafea izazvalo je pomutnju jer nije bio s ostatkom tima kako bi s navijačima proslavio osvajanje kupa na kraju sezone." Benzema je ove sezone osvojio Zlatnu loptu, a za Real je u 42 utakmice zabio 30 golova i šest puta asistirao.

U Real Madrid je stigao u 2009. iz Lyona za 35 miliona eura te postao jedan od najboljih napadača svih vremena. Ugovor s Real Madridom mu traje još mjesec dana i izvjesno je kako madridski klub neće dobiti nikakvu odštetu ako Benzema odluči otići u Saudijsku Arabiju. Prema Transfermarktu Benzema vrijedi 35 miliona eura.
 

 


Index.hr

Učitaj još novosti