30. 05. 2023 - 11:23
AUUUUU KAKVE VIJESTI Messi potpisuje najveći ugovor u...
907
Shares
AUUUUU KAKVE VIJESTI Messi potpisuje najveći ugovor u historiji, ponuda Barcelone nikada nije ni postojala

AUUUUU KAKVE VIJESTI Messi potpisuje najveći ugovor u historiji, ponuda Barcelone nikada nije ni postojala

30. 05. 2023 - 11:23
0
Shares

Argentinski nogometaš Lionel Messi će na ljeto nakon isteka ugovora postati slobodan igrač budući da s PSG-om nije produžio saradnju, a u ovom trenutku ima nekoliko ponuda na stolu.

Footmercato piše kako je njegov otac već prihvatio ponudu saudijskog Al-Hilala te da će Messi od Saudijaca dobiti vrtloglavih 1,2 milijarde eura, što bi bio najveći ugovor u historiji nogometa.

"Iako je uvijek prvi izbor Messija povratak u Barcelonu, katalonski klub ga ne može dovesti i okrenuo se Saudijskoj Arabiji. Njegov otac je već prihvatio ponudu Al Hilala", tvrdi novinar Santi Aouna koji piše za Footmercato.

S druge strane, Mundo Deportivo javlja kako među ponudama Messi nema nijednu od Barcelone jer između ostalog Katalonci još uvijek čekaju LaLiga Treasury Plan.

"Messi ne želi niti može više čekati. Nije da ne želi uzeti u obzir interes Barce koji su nedvosmisleno iskazali predsjednik Laporta, potpredsjednik Yuste i trener Xavi Hernandez", piše Mundo.

Podsjetimo, Barcelona je odavno istakla želju da vrati Messi te iz kluba ističu da i igrač i njegov otac i menadžer Jorge Messi znaju uslove koje klub nudi za njegov potpis.

Ipak, formalne ponude nema pa je lako moguće da će se jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena skrasiti u Saudijskoj Arabiji.

Učitaj još novosti