29. 05. 2023 - 23:15
Spalletti više nije trener Napolija: Nakon 33 godine donio...
907
Shares
Spalletti više nije trener Napolija: Nakon 33 godine donio titulu i odmah otišao

SERIE A

Spalletti više nije trener Napolija: Nakon 33 godine donio titulu i odmah otišao

29. 05. 2023 - 23:15
0
Shares

Napolijev trener Luciano Spalletti naredne sezone neće voditi novog italijanskog prvaka jer je zatražio godinu dana pauze, rekao je vlasnik kluba Aurelio De Laurentiis.

Spalletti je prethodno odveo Napoli do naslova italijanskog prvaka, prvog nakon 1990. godine.

"Bio je stvarno sjajan trener. Slobodan je čovjek i dao je puno. Zahvaljujem mu i sada je ispravno da radi ono što želi", rekao je sinoć De Laurentiis u talk showu na Rai TV-u.

Napoli je do ove sezone samo dva puta bio prvak kada ga je predvodio veliki Diego Maradona, a nakon više od 30 godina čekanja titula je opet stigla na jug Italije.

"Nekada se zbog previše ljubavi morate razići. Neću ostati, odlazim. Nema šanse da promijenim mišljenje. Rekao sam ljudima u klubu da mi treba godina dana pauze. Neću raditi ni u jednom klubu. Godinu dana ću se samo odmarati", bio je jasan Spalletti.

Podsjetimo, Spalletti je vrlo emotivno doživio posljednji uspjeh i obilježavao ga je na razne načine. Nedavno je bočni dio svog automobila pretvorio u grafit posvećen Napolijevom trećem Scudettu, a onda je otišao i korak dalje te stvorio još ličniju i trajniju uspomenu. Naime, Spaletti je sa 64 godine odlučio napraviti svoju prvu tetovažu. Postavio ju je na lijevu podlakticu, a na njoj su Napolijev grb, italijanska zastava i broj 3.

Učitaj još novosti