29. 05. 2023 - 20:25
NE ZAUSTAVLJA SE, NOVI NOVAKOV GOVOR O KOSOVU U CENTRU PAŽNJE:...
907
Shares
NE ZAUSTAVLJA SE, NOVI NOVAKOV GOVOR O KOSOVU U CENTRU PAŽNJE: Boli me kao Srbina, ne zanima me da li će me kazniti...

PARIZ

NE ZAUSTAVLJA SE, NOVI NOVAKOV GOVOR O KOSOVU U CENTRU PAŽNJE: Boli me kao Srbina, ne zanima me da li će me kazniti...

29. 05. 2023 - 20:25
0
Shares

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa.

Đoković je na stadionu "Filip Šatrije" za dva sata i 26 minuta savladao Amerikanca srpskog porijekla Aleksandra Kovačevića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 7:6 (7:1).

Novak je poslije meča oduševio Srbiju porukom "Kosovo je srce Srbije", a na konferencije za medije govorio je o ovoj temi.

- Nisam političar i nemam namjeru da ulazim u debate političke. Jako me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi koji su protjerani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo, osjećam odgovornost kao javna ličnost i sin čovjeka koji je rođen na Kosovu, osjećam potrebu da pokažem podršku i cijeloj Srbiju. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška.

- Ne znam šta će biti, znam da je bilo primjedbi od strane internacionalnih novinara, da li će me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto. Protiv ratova sam i bilo kojeg konflikta, to sam uvijek iskazivao u javnosti. Ova situacija sa Kosovom je presedan po povelji UN i svih prava, jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri se nalaze tamo... Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina - poručio je treći teniser svijeta, prenosi Kurir.

Učitaj još novosti