29. 05. 2023 - 20:14
Vavrinka u drugoj rundi poslije epskog duela s Ramos-Vinjolasom
907
Shares
Vavrinka u drugoj rundi poslije epskog duela s Ramos-Vinjolasom

ROLAND GARROS

Vavrinka u drugoj rundi poslije epskog duela s Ramos-Vinjolasom

29. 05. 2023 - 20:14
0
Shares

Stanislas Vavrinka (Wawrinka) prošao je u drugu rundu Gren slema Rolan Garos nakon pet setova protiv Alberta Ramos-Vinjolasa (Vinolas). Slavio je rezultatom 3:2 u setovima.

Prvi set je prošao u relativno mirnom tonu. Tek nekoliko brejk prilika je viđeno u setu koji je trajao nešto duže od jednog sata. Sve je riješeno u taj-brejku koji je završio u korist Švicarca kada je uspio iskoristiti četvrtu set loptu. 

U narednom setu Vavrinka je krenuo agresivno. U prvom gemu nije uspio iskoristiti tri brejk prilike, ali je zato sve greške Ramosa-Vinjolasa iskoristio u trećem gemu. Do kraja drugog seta je uspio dobro servirati i tako zadržati stečenu prednost. 

Iako je Vavrinka napravio brejk u prvom gemu trećeg seta, Ramos-Vinjolas se probudio u osmom gemu i uspio izjednačiti u rezultatu tog seta. Set je otišao ponovo u taj-brejk, ali je ovoga puta uspješniji bio Španac. 

Nastavio je u odličnom ritmu Ramos-Vinjolas. Poveo je s dva brejka razlike u veoma kratkom roku, a s trećim osvojenim brejkom u četvrtom setu osigurao je odlazak u peti, završni set ovog meča. 

U petom setu Vavrinka je pokušao prelomiti meč nakon što je imao dva brejka prednosti i vodstvo 5:2. Ramos-Vinjolas nije odustajao i uprkos meč lopti Švicarca uspio mu je oduzeti brejk i sigurno servirati u narednom gemu. 

Dalje od toga nije mogao i Vavrinka je prošao u narednu rundu.

Tamo će igrati protiv australskog tenisera Thanasija Kokinakisa.  

Rezultat meča: 7:6(5), 6:4, (2)6:7, 1:6, 6:4.

Učitaj još novosti