29. 05. 2023 - 15:48
(NE)OČEKIVAN POTEZ! Navijači Slobode žestoko odgovorili...
907
Shares
(NE)OČEKIVAN POTEZ! Navijači Slobode žestoko odgovorili Husiću: Nikad fuzija, lopovi odlazite

PREMIJER LIGA BIH

(NE)OČEKIVAN POTEZ! Navijači Slobode žestoko odgovorili Husiću: Nikad fuzija, lopovi odlazite

29. 05. 2023 - 15:48
0
Shares

Najvatrenija navijačka grupa Fudbalskog kluba Sloboda Fukare žestoko su reagovali nakon ideje prvog čovjeka Tuzla Cityja Azmira Husića o fuziji dva kluba iz grada soli.

Naime, Husić je ranije danas u izjavi za Klix.ba potvrdio interes da sa Slobodom napravi fuziju i tako formira samo jedan klub u ovom gradu, koji bi, kako nam je rekao, imao zdrave temelje i bio "najzdraviji sportski kolektiv" u našoj državi.

"Šta je par proljeća naspram jednog stoljeća?! Nikad fuzija! I da budeš liga peta, ti si nama centar svijeta! Lopovi odlazite iz Svetinje", poručile su Fukare.

Sloboda je, podsjećamo, jučerašnjim porazom od Željezničara (1:2) ispala iz Premijer lige BiH, dok je Tuzla City s dvije pobjede u posljednja dva kola, prvo protiv Igmana i nakon toga protiv Zrinjskog, osigurao opstanak u društvu najboljih. Husić kaže da bi spoj ova dva kluba mogao biti od velike koristi za sve u Tuzli.

"Iskreno, ja razmišljam o tome i ta ideja mi prolazi kroz glavu zbog svega što se dešava, kao i stanja u kojem se nalazimo. Ja mislim da je ovo pravo rješenje, Slobodu treba staviti u stečaj kao pravno lice, jer teret koji im stoji na grbači je nešto što se teško može iznijeti. Mislim da je malo volje za nešto takvo i to je nešto što se mora nositi narednih 10 godina, a postoji daleko bolje rješenje - da se napravi spoj s pravnim licem FK Tuzla City, gdje bi Tuzla City promijenio ime...", rekao je Husić pa nastavio:

"Ja sam dao prijedlog da novo ime bude FK Sloboda Tuzla i da se nastavi sve dalje i zdravo, bez ikakvih dugova. Bili bi najzdraviji kolektiv u državi i možemo nastaviti svi zajedno da budemo daleko bolji i jači nego što smo bili."

Učitaj još novosti