28. 05. 2023 - 21:23
Zabio je i namjestio mnogo golova kao bek: Nakon izgubljene...
907
Shares
Zabio je i namjestio mnogo golova kao bek: Nakon izgubljene titule odlazi bez odštete

Zabio je i namjestio mnogo golova kao bek: Nakon izgubljene titule odlazi bez odštete

28. 05. 2023 - 21:23
0
Shares

Borussia Dortmund ostala je bez naslova prvaka Njemačke na veoma bolan način u posljednjem kolu Bundeslige. Na početku utakmice protiv Mainza imala je bod prednosti u odnosu na Bayern München, ali Bavarci su odradili svoj dio posla i svladali Köln, dok Borussia nije mogla do tri boda pred svojim navijačima.

Debakl na posljednjoj prepreci jako je pogodio prvotimce kluba iz Dortmunda i njihovog trenera Edina Terzića koji su zajedno plakali na terenu Westfalena, a sada će se neki od njih i oprostiti od Borussijinog žutog dresa. Među prvima na izlaznim vratima je Raphael Guerreiro.

Portugalski lijevi bek ima 29 godina, a iza njega su 224 nastupa za Borussiju za koju je zabio 40 i namjestio 50 golova. U sedam sezona u Njemačkoj osvojio je dva kupa i superkup. Ugovor mu ističe ovog ljeta i, prema pisanju njemačkog Bilda, neće ga obnavljati.

Nakon posljednjeg prvenstvenog kola Guerreiro se već oprostio s Terzićem, Hans-Joachimom Watzkeom i Sebastianom Kehlom, čelnim ljudima sportskog sektora kluba. Njegov idući klub trebao bi biti Atletico Madrid u koji može otići bez odštete.

 

Index.hr

Učitaj još novosti