28. 05. 2023 - 19:52
Ludnica u Premiershipu za kraj! Evo kakav je rezultat
907
Shares
Ludnica u Premiershipu za kraj! Evo kakav je rezultat

Ludnica u Premiershipu za kraj! Evo kakav je rezultat

28. 05. 2023 - 19:52
0
Shares

Nogometaši Evertona opstali su u Premier ligi nakon što su u posljednjem kolu pobijedili Bournemouth rezultatom 1:0.

Svi su oči bile uprte u donji dio Premier lige jer se najneizvjesnija borba vodila za opstanak. Leeds je bio u najlošijem položaju i morao je pobijediti Tottenham, koji je želio pobjedu za potencijalno plasiranje u Europu, te se nadati porazu Aston Ville. Evertonu su tri boda osigurala ostanak u eliti, dok je Leicester molio za pobjedu protiv West Hama, uz poraz “karamela” u susretu s Bournemouthom.

Zanimljivo je bilo u Birminghamu na utakmici Aston Ville i Brightona. Znamo da ove dvije ekipe preferiraju ofenzivan nogomet i ispunile su očekivanja. Douglas Luiz i Ollie Watkins obradovali su domaće navijače, ali je Deniz Undav vratio utakmicu u neizvjesnost nakon što je jedva izbjegao zaleđe. Aston Villi je bila potrebna pobjeda kako bi iduće sezone bili dio društva koje igra u Konferencijskoj ligi.

Arsenal više nije bio pod pritiskom, a kad je tako, onda pokažu svoje pravo lice… Razbili su Wolverhampton na “Emiratesu” rezultatom 5:0 golovima Granita Xhake (dva), Bukaya Sake, Gabriela Jesusa i Jakuba Kivoria.

Manchester United je svladao Fulham s rezultatom 2:1 golovima Sancheza i Fernandesa, nakon što je Tete donio prednost gostima. Gosti su imali priliku doći do drugog gola preko Aleksandra Mitrovića, ali David de Gea je odbranio kazneni udarac srpskom napadaču.

Dakle, da sumiramo – u Ligu prvaka idu: Manchester City, Arsenal, Newcastle i Manchester United. U Europu idu Liverpool i Brighton, dok će Englesku predstavljati Aston Villa u Konferencijskoj ligi. Iz Premier lige ispali su Southampton, Leeds i Leicester.


Rezultati:

Arsenal – Wolverhampton 5:0 (3:0)
Aston Villa – Brighton 2:1 (2:1)
Brentford – Manchester City 1:0 (1:0)
Chelsea – Newcastle 1:1 (1:1)
Crystal Palace – Nottingham Forest 1:1 (0:1)
Everton – Bournemouth 1:0 (0:0)
Leeds – Tottenham 1:4 (0:1)
Leicester – West Ham 2:1 (1:0)
Manchester United – Fulham 2:1 (1:1)
Southampton – Liverpool 4:4 (2:2)

Učitaj još novosti