25. 05. 2023 - 11:13
Svi se nadaju njegovom povratku u Barcelonu, ali sada dolaze...
907
Shares
Svi se nadaju njegovom povratku u Barcelonu, ali sada dolaze drugačije informacije: Tvrde da će zaigrati u ovom klubu!

Svi se nadaju njegovom povratku u Barcelonu, ali sada dolaze drugačije informacije: Tvrde da će zaigrati u ovom klubu!

25. 05. 2023 - 11:13
0
Shares

Ugledna Marca u srijedu navečer donosi pomalo nevjerovatnu vijest o budućnosti Lea Messija koja je daleko od Barcelone. Argentinac će napustiti PSG za nekoliko sedmica kada postane slobodan igrač, ali koja mu je naredna destinacija?

Kako dani prolaze optimizam je sve veći. U Saudijskoj Arabiji su ubijeđeni da će Leo Messi postati igrač Al Hilala i to čim sezona u Francuskoj bude okončana.

Ponuda je na stolu još od januara i ubjeđenost političkih i sportskih lidera u arapskoj zemlji je aspolutno i vjeruju da će Messi kad-tad reći "da".

Štaviše, uopšte ne sumnjaju. Baš kao što nisu ni sumnjali kada je Cristiano Ronaldo stigao u Al Nassr. Saudijska vlast želi da gleda duele Ronaldo - Messi i želja će im se ispuniti.

Ponuda koju je dobio tri godine mlađi Messi od 38-godišnjeg Portugalca je značajno bolja i iznosi 300 miliona eura po sezoni.

Dolazak igrača koji su igrali značajnu ulogu u španskom fudbalu u Saudijsku Arabiju je itekako izvjesno jer su na listi želja još igrači poput Sergia Busquetsa, Luke Modrića, Jordija Albe i Nacha.

Optimizam Saudijaca je u skladu sa pauzom koju su Messijevi predstavnici uzeli po pitanju budućnosti prvaka svijeta sa Argentinom, nešto slično se desilo i sa Ronaldom prije dolaska u Rijad.

Barcelona nastavlja da pravi računice i sređuje ekonomsku situaciju kako bi dobila zeleno svjetlo od La Lige za dovođenje Messija, međutim Kataloncima polako, ali sigurno vrijeme ističe.

Svjesni da ne mogu ponuditi ni blizu novca kao Al Hilala Barceloni je jedino preostalo da igra na emocije te da se nada da će presuditi Messijeva ljubav prema Blaugrani.

Pojedini igrači poput Roberta Lewandowskog su javno poručili da žele Messija u Barceloni te bi Poljako jako volio igrati s njim u tandemu.

"Uvijek sam volio igrati s igračima koji razumiju nogomet. A Leo je vrhunski igrač.Također, Messi je posljednjih godina malo promijenio stil igre. Danas je više 'desetka', vezni igrač", rekao je Lewandowski.

Messi je svoju cijelu karijeru proveo u Barceloni, ali je prije dvije godine otišao zbog teške finansijske situacije na Nou Campu. Navijači Katalonaca se nadaju povratku, ali izgleda da je realnost potpuno drugačija.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti