23. 05. 2023 - 16:46
Legendarni teniser bio je u zatvoru, a momente mu je uljepšao...
907
Shares
Legendarni teniser bio je u zatvoru, a momente mu je uljepšao Đoković: Evo i kako

Legendarni teniser bio je u zatvoru, a momente mu je uljepšao Đoković: Evo i kako

23. 05. 2023 - 16:46
0
Shares

Otkako je izašao iz zatvora zbog prevare s finansijama i porezom, Boris Beker se znatno rjeđe pojavljuje u medijima u odnosu na period prije odlaska nego što je završio iza rešetaka.

Legendarni Nijemac pažljivo bira za koga će pričati i kome će dati intervju, a pet mjeseci nakon izlaska iz zatvora, Beker je govorio za ugledni britanski "Gardijan".

Prisjetio se perioda koje je proveo kao zatvorenik, a neizbježan je bio razgovor o Novaku Đokoviću čiji je bio trener.

Otkrio je Beker da je od čuvara imao pomoć pošto je dobio dozvolu da gleda finale Vimbldona u kojem je Đoković pobijedio Nika Kirjosa čime je stigao do sedme titule na ovom turniru.

"Bio sam jako emotivan kada se to dogodilo. To je bio fantastičan podvig, a budući da se radi o mom prijatelju, veoma me je razveselilo", poručio je Boris Beker i tako otkrio da je Novak i njegov rezultat pomogao da mu se popravi raspoloženje u teškim danima.

Nastavio je čuveni njemački teniser, koji je i sam osvojio šest GS trofeja, da priča o Đokoviću i onome što ga očekuje, a to je Rolan Garos.

"Bilo bi glupo otpisivati ga. Zemlja nije njegova najbolja podloga, ali u zadnjih nekoliko godina uspio je da ulovi formu baš za Rolan Garos. Sve dok je zdrav i dok želi da igra, uvijek će da bude jedan od favorita za osvajanje Grand Slama".

Dodao je Beker i da srpski teniser ne dobija ljubav i poštovanje koje bi trebalo da mu pripada kao igraču i kao osobi.

"On je vrlo otvoren, komunikativan čovjek koji ponekad djeluje kao teniska mašina. Ali kada nije na terenu, prilično je šarmantan. S njim možete da razgovarate o poslu, politici, muzici, dobar je dečko. Takođe je i pravi teniski historičar. Shvata ko je bio ovdje prije njega i želi da ostavi svoj trag. To je već i učinio. Uz sve to je i perfekcionista, kao uostalom i sve superzvijezde. Želi da odigra savršen meč, što se možda dogodilo jednom ili dvaput u njegovoj karijeri", zaključio je Boris Beker.

Kurir sport

Učitaj još novosti