23. 05. 2023 - 09:28
Mourinho brani Juventus iako se Roma bori s njima za Evropu:...
907
Shares
Mourinho brani Juventus iako se Roma bori s njima za Evropu: Ovo je smijurija, prvenstvo je neregularno!

Mourinho brani Juventus iako se Roma bori s njima za Evropu: Ovo je smijurija, prvenstvo je neregularno!

23. 05. 2023 - 09:28
0
Shares

Nakon što je jučer Juventusu oduzeto deset bodova, Roma je remijem sa Salernitanom stigla do šestog mjesta u Seriji A koje vodi u Evropu. No, trener rimskog kluba Jose Mourinho se tome nije obradovao.

Roma je nakon odigrane utakmice bila na sedmom mjestu, a Juventus je samo petnaestak minuta kasnije saznao novu kaznu, drugu ove sezone i on je pao sa drugog na sedmo mjesto, što znači da je Roma dva kola prije kraja skočila na šesto mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu iduće sezone.

Juventus je imao šansu ponovo prestići Romu, no izgubio je od Emposlija rezultatom 4:1 i mogao bi ostati bez Evrope.

Mourinho je istakao kako se napravio cirkus od lige jer je Juventus već drugi put kažnjen ove sezone i drastično se mijenjao izgled tabele čak tri puta usred sezone.

Podsjetimo, najprije je Staroj dami oduzeto devet bodova, pa je ta odluka poništena, a sada je torinski klub dobio deset bodova kazne za nestvarno prikazivanje naknada za transfere, čime su povećali "kapitalne dobitke", što je u konačnici bilo prikazano kao da imaju veću klupsku imovinu nego što u stvarnosti posjeduju.

"Ovo je smijurija, dvije su utakmice ostale do kraja i ovim je prvenstvo neregularno. Da su mi prije utakmice s Monzom rekli da će Juventusu oduzeti 10 bodova, naš pristup bi bio drugačiji. Žao mi je Maxa Allegrija i igrača Juventusa jer su profesionalci poput mene i oni plaćaju skupe greške koje su napravili direktori i eventualno klub", poručio je Mourinho koji je pokazao da je, ma šta ko o njemu mislio, ipak veliki sportista koji ne želi nepravedno otići u Evropu, piše Klix.

Učitaj još novosti