23. 05. 2023 - 08:20
Manchester United želi Neymara!
907
Shares
Manchester United želi Neymara!

Manchester United želi Neymara!

23. 05. 2023 - 08:20
0
Shares

PSG I Manchester United počeli su pregovore o transferu Neymara (31), objavio je L'Equipe. Brazilska zvijezda, koju su Parižani 2017. Barceloni platili rekordna 222 milijuna eura, razmišlja o promjeni kluba iako joj aktualni ugovor vrijedi do ljeta 2027. godine. PSG je spreman riješiti se Neymara, a ostat će i bez Lionela Messija, koji je najavio odlazak.

L'Equipe tvrdi kako je nekoliko klubova iz Premier lige zainteresirano za Neymara, no pregovori s mančesterskim klubom zasad su najviše napredovali. Uz United, ranije se spominjao interes Chelseaja i Newcastlea. Podsjetimo, još kada je bio u Barceloni, Neymar je hvalio engleski nogomet te poručio kako se divi Manchester Unitedu, Chelseaju, Arsenalu i Liverpoolu.

Očekuje se novi sastanak
United se nalazi na četvrtom mjestu Premier lige te mu je u posljednje dvije utakmice potreban jedan bod kako bi osigurao nastupanje u Ligi prvaka iduće sezone. Uz taj motiv, L'Equipe tvrdi kako Casemiro (31) pokušava nagovoriti svojeg sunarodnjaka na dolazak u United, gdje bi igrali zajedno kao i u brazilskoj reprezentaciji.

Manchester United želi Neymara dovesti na posudbu, dok ga PSG želi prodati. Očekuje se sastanak Neymarovih predstavnika i sportskog savjetnika PSG-a Luisa Camposa, koji djeluje kao sportski direktor. L'Equipe zaključuje kako Chelsea prati razvoj situacije, no velik problem je što se u razočaravajućoj sezoni nije izborio za Ligu prvaka.

Neymar je karijeru započeo u brazilskom Santosu. Barcelona ga je dovela 2013. za 88 milijuna eura i ondje je bio dio fantastičnog napadačkog trojca uz Messija i Luisa Suareza, s kojim je osvojio sve. Otkako je u PSG-u, u 173 utakmice zabio je 118 golova i asistirao za njih 77. Transfermarkt ga procjenjuje na 70 milijuna eura, piše Index.hr.

Učitaj još novosti