16. 05. 2023 - 10:53
KRALJEVI I PEREZ SPREMAJU PAKLENI PLAN: Umjesto čekanja...
907
Shares
KRALJEVI  I PEREZ SPREMAJU PAKLENI PLAN: Umjesto čekanja Halanda i Mbapea, idu po OVU ZVIJER

ŠPANIJA

KRALJEVI I PEREZ SPREMAJU PAKLENI PLAN: Umjesto čekanja Halanda i Mbapea, idu po OVU ZVIJER

16. 05. 2023 - 10:53
0
Shares

U madridskom Realu uveliko već razmišljaju o nasljedniku Karima Benzeme. Aktuelnog osvajača Zlatne lopte polako stižu godine. On će za nekoliko mjeseci napuniti 36. godinu, a i povrede ga ometaju u zadržavanju forme.

Nije tajna da Real želi potpisati Erlinga Halanda (Haaland), koji je ove sezone u nevjerovatnoj formi za Mančester siti i čiji su potpis planirali osigurati u ljeto 2024. godine. Međutim, postavlja se pitanje mogu li oni čekati do tad, jer im je klasični napadač potreban za sljedeću sezonu.

Zbog toga, okrenuli su se Kraljevi novoj meti. Prema pisanjima španskih medija napravljen je priv korak prema dovođenju Viktora Osimhena (Victor). 

Nigerijski napadač je aktualnu sezonu odigrao kao jedna od glavnih zvijezda ekipe Napolija. U svim takmičenjima postigao je 28 golova, a posljedično mu je i vrijednost na tržištu gotovo dvostruko veća u odnosu na prije godinu dana. 

Mnogi ga smatraju najzaslužnijim za Napolijevo osvajanje titule prvaka Italije nakon 33 godine.

Navodno su čelnici Reala već ostvarili prve kontakte s nigerijskim fudbalerom i njegovim predstavnicima, kako bi osigurali potpis Nigerijca prije nego što počne borba za njega na fudbalskom tržištu.

Osimhen je, prema pisanjima medija, već na meti Mančester junajteda i Čelzija, zbog čega će Real morati brzo djelovati. Pretpostavlja se da bi Napoli mogao tražiti između 100 i 140 miliona eura kako bi se riješio usluga ovog fudbalera.

Učitaj još novosti