16. 05. 2023 - 10:13
Senzacionalno polufinale daje prvog finalistu Lige prvaka: Evo...
907
Shares
Senzacionalno polufinale daje prvog finalistu Lige prvaka: Evo gdje ga gledati

LIGA PRVAKA

Senzacionalno polufinale daje prvog finalistu Lige prvaka: Evo gdje ga gledati

16. 05. 2023 - 10:13
0
Shares

Inter je formalno domaćin Milanu u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka koja se od 21 sat igra na Meazzi. Nerazzurri su u prvoj utakmici pobijedili Rossonere 2:0 golovima Džeke i Mkhitaryana za treću pobjedu u četiri ovosezonska milanska derbija.

Milan je dobio prvi prvenstveni meč (3:2), ali nakon što je slavio još početkom septembra prošle godine, sve utakmice s najvećim rivalom nakon te dobio je Inter. Prvo je u januaru uvjerljivo pobijedio Milan (3:0) za trijumf u Superkupu. Idućeg mjeseca je slavio (1:0) u prvenstvu te prošle sedmice sa spomenutih 2:0 u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. 

Inter je dakle daleko uspješniji u brojnim gradskim derbijima ove sezone, ali već peti u 2022./2023. je daleko najvažniji. Ulog je naime finale Lige prvaka, nakon što su oba milanska velikana senzacionalno izborila utakmice u kojima se bore za najveće finale. Nitko nije ovako daleko očekivao Inter i Milan, klubove koji se u Serie A grčevito bore za četvrto mjesto kako bi iduće sezone uopće igrali u Ligi prvaka.

Sada će jedan od njih sigurno biti u ovosezonskom finalu. Tamo će Edin Džeko ili Rade Krunić čekati pobjednika dvomeča Reala i Manchester Cityja. Revanš prvog polufinala Lige prvaka možete gledati na Areni Sport 1.

Učitaj još novosti