15. 05. 2023 - 23:05
ČUDESNA PARTIJA SALAHA: Bivši prvaci Engleske upisali novi...
907
Shares
ČUDESNA PARTIJA SALAHA: Bivši prvaci Engleske upisali novi poraz i došli samo na korak od ispadanja iz Premiershipa

LEICESTER U UŽASNOJ POZICIJI

ČUDESNA PARTIJA SALAHA: Bivši prvaci Engleske upisali novi poraz i došli samo na korak od ispadanja iz Premiershipa

15. 05. 2023 - 23:05
0
Shares

Liverpool je pregazio Leicester u večerašnjoj utakmici, te ih je tako dva kola prije kraja sezone gurnuo na korak od ispadanja iz lige. Naime, Redsi su sa 3:0 slavili na ovom gostovanju.

Gostima sa Anfielda trebala je pobjeda večeras kako bi ostali u trci za nastup u Ligi prvaka u narednoj sezoni.

Sa druge strane u Leicesteru su se nadali pobjedi kako bi povećali svoje šanse za ostanak u Premiershipu i naredne godine.

Prvih pola sata golova nije bilo, a onda su viđena dva gola za samo tri minute i praktično je već tad bilo jasno da povratka za Leicester nema.

Prvo je u 33. minuti Jones pogodio nakon asistencije Salaha, a tri minute kasnije ponovo je Salah asistirao. Zanimljiv i gol je ponovo da Jones.

Domaći su u drugom poluvremenu pokušavali da se vrate u utakmicu, ali sve to je bilo jako bezidejno, te su do kraja utakmice samo primili još jedan gol.

Konačan rezultat postavio je Alexander-Arnold u 71. minuti utakmice fenomenalnim golom i tako je ovjerio pobjedu svoje ekipe.

Liverpool se nakon ove pobjede nalazi na petom mjestu sa 65 bodova, što je bod manje od Manchester Uniteda i Newcastlea.

Ipak, oba ova kluba imaju utakmicu manje u odnosu na Liverpool, te je zaista teško očekivati da će Liverpool izboriti Ligu prvaka.

Situacija na dnu kada je riječ Leicester nije nimalo dobra. Prvaci od prije nekoliko godina nalaze se na rubu eliminacije u Championship.

Naime, oni su na 19. mjestu sa 30 bodova, a sigurna zona bježi im dva boda i bit će im jako teško do kraja sezone.

Leicester u posljednja dva kola prvo gostuje kod Newcastlea, a zatim na domaćem terenu dočekuje ekipu West Hama.

Učitaj još novosti