15. 05. 2023 - 12:58
Ronaldo potpuno poludio zbog situacije kakvu Španija ne pamti:...
907
Shares
Ronaldo potpuno poludio zbog situacije kakvu Španija ne pamti: Dosta više, želim objašnjenje!

Ronaldo potpuno poludio zbog situacije kakvu Španija ne pamti: Dosta više, želim objašnjenje!

15. 05. 2023 - 12:58
0
Shares

Legendarni brazilski nogometaš Luis Nazario de Lima Ronaldo žestoko je reagovao nakon dešavanja na utakmici Valladolida i Seville koja je završena pobjedom gostujućeg tima.

U duelu Valladolida i Seville vidjeli smo šokantnu scenu za kakvu se teško sjetiti da se ikada dogodila u najelitnijem evropskom nogometu. Sudija Miguel Angel Ortiz Arias svirao je kraj prvog poluvremena nakon šuta igrača Valladolida, koji je završio u mreži.

Snimci su pokazali da je sudija Ortiz dosudio kraj prvog poluvremena tik nakon što je lopta šutirana. U nastavku utakmice Sevilla je postigla tri pogotka i ostvarila pobjedu, a time je ugrozila opstanak Valladolida u društvu najboljih.

Kontroverzna situacija, koju su neki nazvali i najvećom pljačkom u historiji nogometa, izazvala je revolt igrača Valladolida, ali i predsjednika kluba Ronalda Nazarija.
Legendarni brazilski napadač poručio je da iz njegovog kluba više neće šutjeti, već da će se boriti protiv ovakvih situacija.

"Nedopustivo je ovo što se dogodilo u Zorrilli. Do sada smo šutjeli pokušavajući službenim puztem, sastancima i peticijama opravdati svoje nezadovoljstvo izbjegavajući javno eksponiranje. Ali dosta je više! Ovo je profesionalni nogomet i tražimo objašnjenja. Greške ovakvih dimenzija mogu promijeniti cijelu sezonu", rekao je Ronaldo i poslao poruku:

"Neka jedna stvar bude jasna! Borit ćemo se protiv svega i svih jer mi smo Valladolid. Naš tim, naši navijači i naš grad dali su sve i niko nam to neće oduzeti", zaključio je slavni Brazilac u reakciji na Twitteru, prenosi Klix.

Ovim porazom Valladolid je ostao samo jednu poziciju i jedan bod iznad zone ispadanja, četiri kola prije kraja La Lige. Vodit će se velika borba jer su unutar šest bodova šest ekipa, a dvije će ispasti u niži rang jer je treća već dugo poznata, a to je Elche koji nema šanse za opstanak.

Učitaj još novosti