12. 05. 2023 - 21:34
Ruben Neves potpisao za Barcelonu!
907
Shares
Ruben Neves potpisao za Barcelonu!

Ruben Neves potpisao za Barcelonu!

12. 05. 2023 - 21:34
0
Shares

Portugalac Ruben Neves (26) postat će novi igrač Barcelone. Sjajni veznjak dogovorio je sve uslove oko saradnje s katalonskim velikanom i uskoro bi on trebao biti ozvaničen kao novi fudbaler tima s Camp Noua.

Ruben Neves ovog ljeta pravi transfer karijere. Ovaj 26-godišnji veznjak napušta Wolverhampton i karijeru nastavlja u redovima Barcelone s kojom je dogovorio saradnju.

Kompletnu operaciju vodio je poznati agent Jorge Mendes. Dogovor o transferu je postignut i ono što Barca još mora obaviti je prodaja Ansua Fatija bilo kojem klubu za barem 30 miliona eura, kako bi mogli registrovati Portugalca.

Fati sarađuje upravo s Mendesom, trebao je biti dio paketa u transferu s Wolverhamptonom, ali on je odbio otići u Englesku, pa se sada traže druga rješenja da se završi posao.

Problem s Fatijem nije zaustavio ovaj posao. Mendes je jednom od štićenika uspio završiti najveći transfer karijere i vidjet ćemo kada će sve postati službeno.

Ruben Neves je omladinsku karijeru počeo u Portu. U ovom timu je stekao i ime u seniorskom fudbalu, da bi 2017. godine otišao u Wolverhampton za cifru od 16 miliona eura.

Radi se o veoma borbenom igraču koji ima veliku kvalitetu, a u Premiershipu je odigrao 250 utakmica za Vukove i postigao je 30 pogodaka.

Neves je i standardni član reprezentacije Portugala za koju je odigrao 39 utakmica. Debitovao je 2015. godine.

Pored portugalskog veznjaka na Camp Nou bi naredne sezone trebao igrati i fenomenalni njemački fudbaler Ilkay Gundogan.

Pregovori između katalonskog kluba i 32-godišnjeg veznjaka su u završnoj fazi. On je pristao na manji ugovor kako bi mogao doći na Camp Nou i sigurno će predstavljati dodatno pojačanje za tim Xavija Hernandeza.

Naravno, Barca najviše radi na dovođenju Lionela Messija. To je cilj kojeg žele ispuniti u narednom periodu, a očekuju se i određeni odlasci.

Ferran Torres je blizu povratka u Premier ligu. Aston Villa i Barca dogovaraju posao za njega vrijedan 45 miliona eura, a klub bi se rado riješio i Ansua Fatija te Francka Kessieja.

Put Engleske bi mogao i Raphinha za kojeg su Chelsea, Newcastle i Arsenal spremni izdvojiti 80 miliona eura što je cifra koju ne mogu odbiti u ovom trenutku, prenosi SportSport.ba.

Učitaj još novosti