11. 05. 2023 - 07:53
Srbija bruji o "sudijskoj krađi" koja je odlučila meč u...
907
Shares
Srbija bruji o

Srbija bruji o "sudijskoj krađi" koja je odlučila meč u Madridu: Drastično smo oštećeni protiv Reala

11. 05. 2023 - 07:53
0
Shares

Košarkaši Real Madrida u majstorici play-offa Eurolige pobijedili su Partizan rezultatom 98:94 i tako se plasirali na Final Four ovog takmičenja, a mediji u Srbiji pišu da je njihov tim drastično oštećen i to u trenutku kada je utakmica lomila.

Naime, sporna je situacija iz posljednje četvrtine, kada je pri vodstvu Reala od 88:86 Mario Hezonja postigao trojku i tako donio prednost svom timu od pet poena.

Srbijanski mediji kao i brojni korisnici na društvenim mrežama tvrde da je hrvatski košarkaš u toj situaciji nagazio liniju.

"Drastično smo oštećeni", "Trojka koja je presudila Partizanu je neregularna", "Hezonjina trojka je neregularna", "Jedna trojka je sporna", samo su neki od naslova tamošnjih medija.

U tom trenutku, trener Partizana Željko Obradović nije imao "challenge" i nije mogao zatražiti provjeru ovog sudijskog "propusta", pa se igra nastavila i Real je na kraju došao do pobjede. Da stvar po Partizan bude još gora, ova trojka došla je nakon što je Punter pogodio šut za tri poena. Snimak možete pogledati i ovdje.

Iako se u jednom trenutku činilo da će Real u finišu bez previše drame doći do pobjede, Partizan se ipak vratio, ali je na kraju upravo Punter promašio šut za izjednačenje i nade za beogradski tim više nije bilo.

Final Four se igra u litvanskom Kaunasu od 19. do 21. maja, a uz Real Madrid će nastupati Olympiakos, Barcelona i Monaco.

 

 

Klix.ba

Učitaj još novosti