11. 05. 2023 - 07:13
SPAKOVAO 20 POENA. A ONDA DAVAO IZJAVU Musa: Prvi put u životu...
907
Shares
SPAKOVAO 20 POENA. A ONDA DAVAO IZJAVU Musa: Prvi put u životu mi se ovo dešava, osjećaj je nevjerovatan

SPAKOVAO 20 POENA. A ONDA DAVAO IZJAVU Musa: Prvi put u životu mi se ovo dešava, osjećaj je nevjerovatan

11. 05. 2023 - 07:13
0
Shares

Najefikasniji igrač Reala u velikoj pobjedi nad Partizanom bio je bh. košarkaš Džanan Musa koji je ubacio 20 poena za nešto više od 25 minuta igre.

Musa je upisao i šest skokova i četiri asistencije, a nakon utakmice je izjavio da je nevjerovatan osjećaj proći u Final Four Eurolige poslije pet dramatičnih mečeva protiv Partizana.

"Ne znam šta da kažem... Osjećaj je nevjerovatan. Ovo je prvi put u mom životu da se nešto ovakvo desi. Ovo mi je prva sezona u Real Madridu, bili smo sa 2:0 u nokdaunu... bili smo sada u minusu -16. Znali smo da je Partizan sjajan tim. Ekipu Partizana čestitam na sjajnoj sezoni. Smatram da smo mi odigrali jako dobro drugo poluvrijeme i na kraju uspjeli da ostvarimo zaslužen prolaz. Čestitam mojim momcima i saigračima", izjavio je Musa.

Nije krio pohvale ni na račun navijača Reala.

"Nisam nikada vidio navijače ovako zagrijane i da prave ovakvu atmosferu. Nadam se da će nastaviti da nas prate ovako i u nastavku. Njihova podrška nam mnogo znači", dodao je.

Košarkaši Real Madrida pobijedili su večeras Partizan na domaćem terenu u majstorici play-offa Eurolige rezultatom 98:94 i tako izborili plasman na Final Four.

Final Four se igra u litvanskom Kaunasu od 19. do 21. maja, a uz Real Madrid će nastupati Olympiakos, Barcelona i Monaco.

Učitaj još novosti