10. 05. 2023 - 16:16
Sergej Jakirović pričao o periodu u Zrinjskom: Želio je s...
907
Shares
Sergej Jakirović pričao o periodu u Zrinjskom: Želio je s trona skinuti samo jedan klub!

Sergej Jakirović pričao o periodu u Zrinjskom: Želio je s trona skinuti samo jedan klub!

10. 05. 2023 - 16:16
0
Shares

Sadašnji trener Rijeke, a nekad šef struke Zrinjskog, Segej Jakirović, gostovao je u emisiji "Portret prvaka" u kojoj se dotakao perioda dok je vodio Plemiće s kojima je dominirao u Premijer ligi BiH.

Sergej Jakirović je sa mostarskim timom dominantno osvojio titulu prvaka u prošloj sezoni sa čak 27 bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Tuzlu City.

U istom je ritmu nastavio i početkom ove sezone, no dobri rezultati su ga "prodali" u hrvatsku Rijeku koju je naprosto preporodio ovog proljeća.

Riječani su prije njegovog dolaska vodili borbu za opstanak, a sada su pred vratima Evropa koja je djelovala nezamislivo prije samo par mjeseci.

Popularni "Profa" ili "Jakir" kako ga u gradu na Neretvi od milja zovu, gostovao je u emisiji "Portret prvaka" u kojoj je otkrio koliko je žarko želio da skine rekord Željezničara kada je u pitanju broj neporaženih utakmica.

"Znam da imamo u prvenstvu 14 pobjeda zaredom, znam da je to bilo u godinama Želje, htio sam svim srcem da skinem Želju u prvenstvu jer oni drže rekord od 26 utakmica bez poraza. Ne znam sada, slagaću, ali prošle godine smo izgubili od Želje kući rezultatom 2:1, mislim da je to bila 23. uzastopna. Ovo što je Kruno napravio je nevjerovatno, samo Zrinjski ja mislim da može skinuti odnosno popraviti sve rekorde"; rekao je Jakirović.

Gotovo pa sigurno da bi sa Plemićima ove sezone odbranio trofej namijenjen prvaku naše domovine, no i bez njega Zrinjski je ostvario taj uspjeh.

"Mi smo jesenas odradili posao koji smo odradili. Ja vidim neke drugačije stvari, ali to je njegovo i naravno da je nastavio, zato ga je klub i doveo. Rendulić je taj čiji je rezultat na proljeće takav da je od 16 utakmica pobijedio 15, ja ne znam kad se to dogodilo", dodao je Jakir.

Učitaj još novosti