10. 05. 2023 - 16:13
Najmoderniji stadion na Balkanu spreman za otvaranje,...
907
Shares
Najmoderniji stadion na Balkanu spreman za otvaranje, izgradnja koštala 80 miliona eura

Najmoderniji stadion na Balkanu spreman za otvaranje, izgradnja koštala 80 miliona eura

10. 05. 2023 - 16:13
0
Shares

U Osijeku je nakon više od četiri godine radova nikao 80 miliona eura vrijedan stadion Pampas koji je konačno spreman za otvaranje.

Ekipa Stjepana Tomasa igrat će još samo jednu utakmicu na Gradskom vrtu, stadionu na kojem je Osijek igrao od 1980. i onda će nakon meča s Rijekom otići na najmoderniji stadion na Balkanu.

Na stadionu je sada postavljen travnati teren i to tako što su stručnjaci prvo nekoliko sedmica spremali vještačku travu, a onda je postavljena i prirodna travnata podloga.

"Ne tako davno završili smo šivenje umjetne trave posebnom tehnologijom, što travnjak svrstava među top svjetske travnjake, kakve imaju Santiago Bernabeu, Marakana i Park prinčeva", rekao je glavni inženjer Hrvoje Sučić.

Na ljeto slijedi zvanično otvaranje stadiona, a za sada je najvjerovatnije da će se stadion zvati "Opus", po firmi glavnog sponzora Osijeka.

Inače, kapacitet stadiona bit će 13.500, što je manje nego što ima Gradski vrt koji može ugostiti gotovo 20.000 ljudi.

Međutim, ovaj stadion će imati luksuzne lože na jednoj bočnoj strani, sve četiri tribine bit će natkrivene, a geografski se stadion nalazi van grada u blizini rijeke Drave.

Učitaj još novosti