05. 05. 2023 - 14:04
James Milner nakon osam godina napušta Liverpool, već je...
907
Shares
James Milner nakon osam godina napušta Liverpool, već je dogovorio novi transfer

James Milner nakon osam godina napušta Liverpool, već je dogovorio novi transfer

05. 05. 2023 - 14:04
0
Shares

Engleski nogometaš James Milner (37) ne planira privoditi karijeru kraju, a kako javlja Fabrizio Romano, karijeru će nastaviti u sjajnom Brightonu s kojim će potpisati jednogodišnji ugovor.

Kako se navodi, obje strane dogovorile su sve detalje ugovora, koji će nakon kraja ove sezone biti potpisan, a riječ je o besplatnom transferu s obzirom na to da će Milneru na kraju sezone završiti ugovor s Liverpoolom.

Romano javlja da će Milner za početak potpisati ugovor do ljeta 2024. godine, a ukoliko sve prođe bez nekih većih problema, ta saradnja bi mogla trajati i znatno duže.

Milner je rođen 4. januara 1986. godine, no iako je već sada u poznim igračkim godinama, engleski mediji su pisali da je fizički najspremniji igrač Liverpoola i da svakim treningom pokazuje kako mu godine "ne mogu ništa".

Što se tiče njegove ranije karijere, prvobitno je igrao za Leeds United, iz kojeg je prešao u Newcastle, a zatim je igrao za Aston Villu. Uslijedio je transfer u Manchester City, za koji je nastupao do 2015. godine, a onda i odlazak u Liverpool.

Za reprezentaciju Engleske je debitovao 2009. godine i od tada je skupio 61 nastup za nacionalni tim i postigao je jedan pogodak.

Ukupno je u karijeri odigrao 852 meča na kojima je postigao 85 pogodaka i upisao 136 asistencija.

Učitaj još novosti