03. 05. 2023 - 16:03
Priča je završena: Poznat je klub u kojem će igrati Jude...
907
Shares
Priča je završena: Poznat je klub u kojem će igrati Jude Bellingham u narednoj sezoni

Priča je završena: Poznat je klub u kojem će igrati Jude Bellingham u narednoj sezoni

03. 05. 2023 - 16:03
0
Shares

Engleski nogometaš Jude Bellingham postat će novi igrač Real Madrida, javlja dobro upućeni sportski novinar Fabrizio Romano.

Kako je javio, pregovori između dvije strane su u završnoj fazi, a engleski veznjak je već dogovorio sve lične uslove s Real Madridom i ostalo je samo da se na posljednjem sastanku dogovore s Borussijom Dortmund o visini obeštećenja.

Englez je u Borussiju stigao kao 17-godišnjak za 25 miliona eura iz Birminghama, a za njemački klub je odigrao 130 utakmica i postigao 21 pogodak uz 25 asistencija.

Bellingham je za eneglesku reprezentaciju debitovao u novembru 2020. godine i od tada je skupio 24 nastupa za nacionalni tim i pri tome postigao jedan pogodak.

U ovoj sezoni je odigrao ukupno 40 mečeva za Borussiju Dortmund i postigao je 11 pogodaka te upisao sedam asistencija.

Jude Bellingham je već mjesecima najtraženiji igrač veznjak na svijetu i brojni veliki klubovi borili su se za njegov potpis, prije svega Liverpool i Manchester City, no čini se da će saga biti završena s njegovim prelaskom u Real Madrid.

Španski mediji ranije su pisali da će ovaj nogometaš doći u Real kao zamjena za Luku Modrića, no da to ne znači da će Hrvat napustiti klub, već da će produžiti ugovor na još godinu dana, kako bi Englez prošao period adaptacije na novu sredinu.

Učitaj još novosti