29. 04. 2023 - 16:47
ODRŽANA NAJBESMISLENIJA TRKA FORMULE 1: Novotarija koja nikoga...
907
Shares
ODRŽANA NAJBESMISLENIJA TRKA FORMULE 1: Novotarija koja nikoga NE ZANIMA, pa čak ni vozače!

ODRŽANA NAJBESMISLENIJA TRKA FORMULE 1: Novotarija koja nikoga NE ZANIMA, pa čak ni vozače!

29. 04. 2023 - 16:47
0
Shares

Formula 1 je iznenadnom odlukom da održi "sprint trku" novog formata u Bakuu sve zbunila i na kraju ništa nije dobila.

Već treću sezonu zaredom čelnici Formule 1 misle da će "sprint" trkama dobiti na spektaklu i gledanosti, međutim realnost je da se ovakva novotarija navijačima i vozačima - ne sviđa. Nije pomogla ni promjena formata, pošto je danas u Bakuu odvezena možda i najdosadnija "sprint trka" do sada, koja po sadržaju nije ponudila gotovo ništa - odnosno da nije bilo "guranja" Rasela i Ferstapena i kratke svađe oko toga, odnosno gume koja je otpala sa bolida Cunode, koja je "jurila" niz ulice glavnog grada Azerbejdžana, gotovo da bi isto bilo i da se nije vozilo.

Do pobede i osam bodova poslije 17 krugova došao je Serhio Perez iz Red Bula, čime će napraviti veliki pritisak na svog klupskog kolegu Maksa Ferstapena pred "pravu trku" u nedelju, međutim kao trećeplasirani - i šampion je osvojio solidnih šest bodova. Lekler (Ferstapen) kao drugoplasirani nosi sedam bodova, Džordž Rasel (Mercedes) pet, Karlos Sainc (Ferari) četiri, Fernando Alonso (Aston Martin) tri, Luis Hamilton (Mercedes) dva i Lens Strol (Aston Martin) jedan.

Čini se da su svi u Formuli 1 donijeli pogrešnu procjenu da bi na ulicama Bakua, inače jednoj od najzahtjevnijih trka, moglo da dođe do "spektakla", pa već sada može da se kaže da sljedeće godine u kalendaru sigurno nećemo ovde gledati "sprint", dok djeluje i da ljubitelji ovog sporta ne bi imali ništa da se format potpuno ugasi, samo da ne smisle "nešto bolje".

Za razliku od prošle godine, poredak u sprintu ne određuje startni poredak trke, pa smo tako u petak prvo gledali kvalifikacije. U njima je trijumfovao Šarl Lekler koji će sa "pol" pozicije sutra početi trku u 13 časova, a za njim su dvojica vozača Red Bula: Maks Ferstapen i Serhio Perez. U najboljih deset su još Sainc, Hamilton, Alonso, Noris, Cunoda, Strol i Pijastri, pa se svi nadamo da će trku koja zavrjeđuje pažnju.

 

Učitaj još novosti