20. 04. 2023 - 21:51
Sky: Oršić je najbolji primjer onoga što se događa u Southamptonu!
907
Shares
Sky: Oršić je najbolji primjer onoga što se događa u Southamptonu!

Sky: Oršić je najbolji primjer onoga što se događa u Southamptonu!

20. 04. 2023 - 21:51
0
Shares

Southampton se nalazi na posljednjem mjestu Premier lige s 23 boda, četiri manje od 17. Evertona, koji drži zadnju poziciju za ostanak u ligi. Analizu teške sezone ovog kluba za Sky Sports napisala je Laura Hunter, a u njoj se dotaknula i hrvatskog reprezentativca Mislava Oršića. On je u zimskom prijelaznom roku došao iz Dinama, ali je većinu vremena proveo na tribinama i klupi.

"Southampton je izgubio svoj put"
Hunter na početku teksta navodi kako je klub daleko od odličnih dana pod trenerom Ronaldom Koemanom iz 2014. godine, koji je bio naslijedio Mauricija Pochettina i njegov dotadašnji dobar rad. Smatra kako su velika očekivanja problem kluba u kojem su tijekom godina igrali neki odlični igrači poput Dušana Tadića, Sadija Manea i Virgila van Dijka.

Engleska novinarka ističe kako Southampton između 2013. i 2017. godine nije bio lošije plasiran od osmog mjesta. "Nogomet je na trenutke bio čaroban, rezultati također. Klub je usvojio progresivan stil s jasnom energijom i identitetom", navodi Hunter.

Šest trenera vodilo je Southampton nakon odlaska Koemana, a Hunter navodi kako je klub postao užasan u potrazi za mladim, jeftinim igračima, koje su dovodili uz mali rizik jer su se koristili podacima. "Southampton je manje-više izgubio svoj put. Kako bi preživio, napustio je pravila koja su klubu bila draga", piše Hunter.

"Oršić je najbolji primjer pogrešnog smjera kluba"
Trenera Nathana Jonesa naslijedio je Ruben Selles, ali ni on nije pokrenuo momčad niti je dao priliku Oršiću. "U tri mjeseca, koliko je Selles vodio momčad, ona je potonula na dno Premier lige. Propali su milijunti eura na transfere igrača koji su poslani na klupu ili nisu u momčadi.

Hrvatski reprezentativac Mislav Oršić je najbolji promjer pogrešnog smjera kluba jer je odigrao šest škrtih minuta Premier lige otkako je u siječnju došao za osam milijuna funti", dodaje Hunter, pa zaključuje: "Možda je ispadanje i kretanje iz početka, od nule, ono što se treba dogoditi kako bi mir zamijenio godine kaosa i sukoba." 

Učitaj još novosti