20. 04. 2023 - 21:49
Salihamidžić se pokušao opravdati nakon žestokih kritika, dao...
907
Shares
Salihamidžić se pokušao opravdati nakon žestokih kritika, dao je i važnu poruku za budućnost!

Salihamidžić se pokušao opravdati nakon žestokih kritika, dao je i važnu poruku za budućnost!

20. 04. 2023 - 21:49
0
Shares

Sportski direktor Hasan Salihamidžić kaže da svaki čovjek mora živjeti s kritikama, posebno kada rezultati u klubu kao je Bayern nisu prema očekivanjima. Na taj način, odgovorio je na prozivke navijača poslije ispadanja iz Lige prvaka.

"Radimo za klub i trudimo se učiniti ono što je najbolje za Bayern. Naravno, morate živjeti s kritikama, posebno kada rezultati ne dolaze", rekao je Salihamidžić.

Rekao je da ima potpuno povjerenje u trenera Thomasa Tuchela i da će zajedno s njim napraviti snažan tim za narednu sezonu.

"Naravno da imam povjerenje u trenera Tuchela, jer znam kakav tim imamo. Znam i kakvog trenera sada imamo i učint ćemo sve da budemo uspješni u svim takmičenjima. Poslije detaljne analize s Tuchelom, odlučit ćemo koje igraće ćemo dovesti za narednu sezonu", rekao je popularni Brazzo.

"Brazzo + Kahn. Heroji prošlih godina - gubitnici današnjice", pisalo je na jednoj od parola navijača Bayerna u sinoćnjem meču protiv Cityja. Navijači su nezadovoljni transfer politikom kluba, posebno načinom smjene trenera Juliana Nagelsmanna u finišu sezone, što nije karakteristično za ovaj klub.

Podsjetimo, Bayern i Manchester City su remizirali 1:1 u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka, a engleski klub je prošao dalje ukupnim rezultatom 4:1.

Prema tvrdnjama sportskog novinara Jana Aagea Fjørtofta, cijenu neuspjeha u ovoj sezoni će platiti generalni direktor Bayerna Oliver Kahn, koji će dobiti otkaz.

Učitaj još novosti