15. 04. 2023 - 16:19
U Realu je uradio nešto što niko nikad nije: "Imao sam mu*a,...
907
Shares
U Realu je uradio nešto što niko nikad nije:

U Realu je uradio nešto što niko nikad nije: "Imao sam mu*a, ali sam ispao šu*ak!"

15. 04. 2023 - 16:19
0
Shares

Vjerovatno ne postoji klub koji ne zaslužuje tako poštovanje kao što je slučaj sa Real Madridom, bez sumnje najglamuroznijem klubu današnjice za kojeg su oduvijek igrali neki od najboljih igrača svijeta. 

Real Madrid je 14 puta bio prvak Evrope, njegovi igrači su osvojili Zlatnu loptu 12 puta. Ta dva mjerila su možda najbolji pokazatelji veličine popularnih Kraljeva.

Međutim, jedan fudbaler je pokazivao veliki manjak poštovanja prema Realu i sluteći prema izjavama jako je ponosan zbog toga. Pravio je stvari "na svoje ruku" i Kraljevi nikako nisu mogli da ga "ukrote".

Antonio Cassano se u Real Madridu zadržao samo jednu sezonu. Stigao je 2006. godine iz Rome za 5.5 miliona eura, postao prvak Španije i otišao na posudbu u Sampdoriju.

Ali i tih 12 mjeseci u Madridu je bilo dovoljno da nastane "mali milion" anegodata. Do sada su mnoge ispričena, a Italijan je sada otkrio i onu nepoznatu.

Sve se dešavalo tokom njegovog prvog dana kao člana Reala. Sluteći po načinu na koji je sve ispričao Cassano je ponosan zbog svog poteza.

"Sjećam se da mi je dan ranije Emiliano Butrageno kazao: 'Antonio, budi oprezan, pristojno so obuci sutra.' A ja sam došao u krznenoj jakini, sa dva sata, četiri prstena, tri oglrice, dvije narukvice, sa naušnicama..."

"Emilio je preblijedio kad me ugledao. Izgledalo je kao da dolazim iz trećeg svijeta. Ali treba imati muda za pojaviti se u Realu na takav način. Mada sada kad imam ženu i djecu, tada sam ispao šu*ak!", prisjetio se Cassano.

Od ranije su poznate Cassanove "vratolomije" u dresu Reala kada je dobio 14 kilograma zato što je previše jeo Nutelle koja je tada bila klupski sponzor. Jedan od uzroka je bio i trener Fabio Capello.

"Kada je on došao zabio sam dva gola u dvije utakmice i osjećao sam se kao kralj svijeta. Nakon toga me izvadio iz igre protiv Lyona, svađao sam se sa njim u Jerezu i izbacio me je iz tima."

"Za sedam mjeseci sam nabacio 14 kilograma. Jeo sam Nutellu direktno iz tegle i nije me bilo briga", ispričao je kontroverzni fudbaler prije nekoliko godina. 

"U Madridu sam imao prijatelja koji je bio konbar. Njegov posao je bio da mi donese tri ili četiri peciva nakon što bih imao se.ks. On bi donosio pecivo, a ja bih silazio sa djevojkom. Onda bi on preuzeo djevojku, a ja pecivo. Pecivo i se.ks, savršena kombinacija", još jedna je od anegota koju je ispričao u prošlosti.

Cassano je odavno u penziji, danas uglavnom bez dlake na jeziku iznosi svoje mišljenje o dešavanjima svijetu fudbala. Nedavno je imao incident sa Joseo Mourinhom gdje su jedan drugog izvrijeđali. 

Mourinho je Italijanu rekli da je sada već famozna krznena jakna jedino po čemu ga pamte u Madridu. 

"Mourinho, nikada nećeš biti ni dio Guardiolinog nožnog palca. On je fenomenalan trener, ti si nula. Nikada nisu poštovao igrače, samo si ih vrijeđao. Zna i on gdje može nabiti sve te svoje trofeje, a shvatili ste i vi vjerovatno", bio je Cassanov odgovor.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti