06. 04. 2023 - 09:03
Doživjeli blamažu od Reala, ali tako brutalnu provokaciju...
907
Shares
Doživjeli blamažu od Reala, ali tako brutalnu provokaciju njemačkog kluba niko nije očekivao!

Doživjeli blamažu od Reala, ali tako brutalnu provokaciju njemačkog kluba niko nije očekivao!

06. 04. 2023 - 09:03
0
Shares

Barcelona nije uspjela da se plasira u finale španskog Kupa kralja nakon što je sinoć pred svojim navijačima doživjela blamažu protiv ljutog rivala Real Madrida koji ih je savladao sa 4:0. Katalonci su meta ismijavanja na društvenim mrežama, ali nisu baš očekivali prozivke od njemačkog kluba.

Katalonci su u prvoj utakmici koja se igrala na stadionu Santiago Bernabeu slavili sa minimalnih 1:0, te se očekivalo da bi mogli zadati novi udarac Realu i proći u finale, ali su doživjeli pravi debakl.

Igrači Real Madrida odigrali su fantastičnu utakmicu u sinoćnjem revanšu i sa 4:0 uspjeli su da deklasiraju svog najvećeg rivala i koliko-toliko osvete se za poraze u dosadašnjim ovosezonskim El Clasicima.

Navijači Barcelone ni slutili nisu da će njihov klub doživjeti tako težak poraz jer su prošlog mjeseca u dva navrata bez većih problema uspjeli da pobijede Real Madrid, ali čini se da su Kraljeve prerano otpisali.

Na krilima nevjerovatnog Karima Benzeme koji je zabio hat-trick i izuzetno raspoloženog Viniciusa Juniora ekipa Reala se prošetala stadionom Camp Nou i zasluženo plasirala u veliko finale ovog takmičenja.

Naravno, Barcelona je postala predmet ismijavanja na društvenim mrežama od strane navijača kraljevskog kluba, ali malo ko je očekivao da će ih čak javno prozvati i jedan od klubova iz Njemačke.

Naime, Eintracht Frankfurt je na Twitteru odlučio da ismijava Barcelonu i prisjetili su se prošle godine kada je ovaj klub također Kataloncima zadao težak udarac i izbacio ih u polufinalu Evropske lige.

Iz njemačkog kluba su poručili: "Znamo kako je napraviti feštu u bijelom na tom stadionu", a ta poruka oduševila je navijače Reala, dok među pristalicama Barce i nije prošla najbolje.

Frankfurt je tada u Barceloni slavio sa 3:2 i prošao je u finale Evropske lige, a ovaj meč je ostao upamćen po tome što je njemački klub s tribina imao nevjerovatnu podršku.

Također, što se tiče Kupa kralja ekipa Real Madrida u finalu će igrati protiv Osasune i jasno je da će biti ogroman favorit za osvajanje ovog trofeja.

 

Učitaj još novosti