04. 04. 2023 - 22:24
Romano: Messi je službeno dobio najveću ponudu u historiji...
907
Shares
Romano: Messi je službeno dobio najveću ponudu u historiji nogometa!

Romano: Messi je službeno dobio najveću ponudu u historiji nogometa!

04. 04. 2023 - 22:24
0
Shares

Pouzdani novinar Fabrizio Romano objavio je ekskluzivnu informaciju da je klub iz Saudijske Arabije Al-Hilal poslao službenu ponudu za Lionela Messija te mu ponudio platu od 400 miliona eura godišnje.

Kako navodi, Messije prioritet je apsolutno da ostane u Evropi i nema namjeru da napusti mjesto gdje se igra najbolji nogomet na svijetu, a uz to, vjeruje se da očekuje i ponudu Barcelone te da je raspoložen da se vrati u ovaj klub.

Također, Romano dodaje kako Messi nije prihvatio ponudu PSG-a, jer želi "sportsku garanciju", dok je ranije navedeno da je odbio smanjenje plate kao jedan od uslova da ostane član ovog francuskog tima. Uz to, navijači mu zvižde na posljednjim mečevima pa je sve izvjesnije da će napustiti klub na kraju sezone.
"Messi i PSG su blizu rastanka", naslov je vijesti koju je plasirao francuski L'Equipea, a u kojoj su novinari ovog lista saznali razlog zašto Messi ne želi ostati u PSG-u.

Već mjesecima se priča o tome da će Al-Hilal pokušati dovesti Messija u svoje redove, nakon što je ranije Al Nassr doveo Cristiana Ronalda, a sada kada je poslana i službena ponuda na adresu Messijevih agenata, bit će zanimljivo vidjeti odgovor Argentinca.


Ukoliko bi Messi prihvatio ponudu Al-Hilala, bio bi to najveći ugovor u historiji nogometa.

 

Učitaj još novosti