04. 04. 2023 - 17:37
ALEXANDER-ARNOLD NAPRAVIO ČUDESNU TRANSFORMACIJU TIJELA,: Nije...
907
Shares
ALEXANDER-ARNOLD NAPRAVIO ČUDESNU TRANSFORMACIJU TIJELA,: Nije ni slutio kakav problem će imati!

ALEXANDER-ARNOLD NAPRAVIO ČUDESNU TRANSFORMACIJU TIJELA,: Nije ni slutio kakav problem će imati!

04. 04. 2023 - 17:37
0
Shares

Trent Alexander-Arnold ove sezone nalazi se na meti velikih kritika zbog očajnih igara u dresu Liverpoola, te mnogi su poručili da nije ni sjena igrača iz prethodnih sezona. Pad u formi je ogroman, a mnogi smatraju da znaju zašto je ovaj desni bek skoro preko noći pao u svojim performansima.

Alexander-Arnod važi za jednog od najboljih igrača koje je Liverpool dao kroz svoje omladinske škole jer je iskoristio prvu šansu koju je prije nekoliko godina dobio u prvom timu.

Tada je oduševio svojim igrama i zacementirao mjesto u početnoj postavi, te su mnogi do prošle godine za njega tvrdili da je jedan od najboljih desnih bekova na svijetu, ali potom je došlo do nevjerovatnog pada u njegovoj formi.

Posebno to važi za ovu sezonu u kojoj je ovaj 24-godišnjak još uvijek poprilično standardan u ekipi Jurgena Kloppa, ali to nije ni sjena igrača iz prethodnih sezona.

Alexander-Arnold se uklopio u sivilo cijelog tima što se tiče ove sezone, no njegove partije su tek priča za sebe. Iz utakmice u utakmicu dobija žestoke kritike zbog loših igara i mnogima nije jasno kako je mogao toliko pasti što se tiče forme.

Mnogi su primijetili da se to posebno odnosi na fizičke performanse gdje je Alexander-Arnold postao dosta sporiji nego inače, te nije baš toliko pokretljiv i zastupljen po desnoj strani kao prije.

No, na društvenim mrežama pojavila se i zanimljiva teorija da je sve to zbog toga što on previše vremena provodi u teretani u prethodnih godinu dana.

Posvetio se svom tijelu i uspio je da napravi fantastičnu transformaciju, te su do izražaja sada došli njegovi mišići i on više nije onaj mršavi dečko kao kada se tek pojavio u ekipi Liverpoola.

Međutim, navijači smatraju da upravo u tome leži problem njegove forme. Oni tvrde da je Alexander-Arnold dobio na masi i mišićima, ali da je izgubio itekako što se tiče brzine i agilnosti na terenu, a to se najbolje vidi na utakmicama Redsa u ovoj sezoni.

Također, engleski mediji pišu da je jasno da Alexander-Arnold nije na nivou na kojem je bio i da treba vremena da se tijelo navikne na takve promjene, te da će tek nakon ljetnih priprema vratiti sve one performanse koje je imao prije ove transformacije.

 

Učitaj još novosti