03. 04. 2023 - 21:55
Guti Ancelottiju postavio pitanje od kojeg mu je došlo zlo:...
907
Shares
Guti Ancelottiju postavio pitanje od kojeg mu je došlo zlo:

Guti Ancelottiju postavio pitanje od kojeg mu je došlo zlo: "Posljednji put ovo govorim"

03. 04. 2023 - 21:55
0
Shares

Nakon što je s Real Madridom razbio Valladolid (6:0), trener Carlo Ancelotti ponovo se susreo s pitanjem od kojeg mu je postalo zlo.

Ancelottiju je prišao bivši igrač Real Madrida, Guti (46), s pitanjem da li će ostati i naredne sezone u Madridu. Takva pitanja inače Ancelottija počinju da zamaraju, pošto ih je sve više posljednjih sedmica.

"Vidiš, zabrinut sam za svoju budućnost, Guti? Volim Real koliko i ti", odgovorio mu je Carlo.

Ancelotti je objasnio i zašto zapravo nije zabrinut za svoj posao:

"Tim i igrači mi daju sigurnost. Ljubav koju mi klub pruža. Možemo se boriti za sve i do kraja ove godine, a ja sam jasno stavio do znanja svoju budućnost tako da naredna dva mjeseca više nikada neću pričati o svojoj budućnosti. Imamo konferenciju za novinare svaka tri dana. Razgovor o budućnosti svaka tri dana čini me umornim".

Tada je trener jasno objavio: "Ne mogu danas da znam šta ću raditi u budućnosti. Posljednji put ovo danas govorim: moj ugovor ističe 2024. godine i plan je da ispunim ugovor. Ako Real Madrid bude zadovoljan sa mnom nakon toga... Onda nemam problem da ostanem i do 2034. godine", poručio je Italijan.

Ancelotti je prethodno u subotu potvrdio da je Brazilski nogometni savez zainteresovan da postane selektor. Prethodni trener Brazila Tite (61) potpisao je raskid ugovora u januaru. Njegov odlazak je već odlučen prije četvrtfinala brazilskog Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Veoma sam sretan što me brazilska reprezentacija želi, ali moram da poštujem ugovor koji želim da ispunim. Sve što se može dogoditi nakon isteka ugovora je stvar budućnosti. Sve je moguće u budućnosti", kazao je nekadašnji trener Milana, PSG-a, Chelseaja...

Ancelottijev Real je bio uvjerljiv u La Ligi u nedjelju, ali i dalje ima veliki zaostatak za Barcelonom, s kojom će u srijedu navečer odigrati revanš u polufinalu Kraljevskog kupa.

Podsjetimo da je Barcelona dobila 1:0 u Madridu, a sada se igra na Camp Nou. Reala očekuju i dva teška meča sa Chelseajem u četvrtfinalu Lige prvaka, s tim da Plavci tek treba da saznaju ko će ih voditi u tim duelima.

Naravno, kao što svi već vjerovatno i znate, Graham Potter jučer je dobio otkaz nakon poraza od Aston Ville na Stamford Bridgeu. Nekoliko sati ranije pristigle su vijesti da Potter ima podršku čelnika kluba, no to očito nije vrijedilo.

Učitaj još novosti