29. 03. 2023 - 18:27
Japanski atletičar ima 92 godine i zadivio je svijet trkom i...
907
Shares
Japanski atletičar ima 92 godine i zadivio je svijet trkom i rezultatom na 60 metara!

Japanski atletičar ima 92 godine i zadivio je svijet trkom i rezultatom na 60 metara!

29. 03. 2023 - 18:27
0
Shares

Japanski atletičar Hiroo Tanaka zadivio je svijet fenomenalnim rezultatom kojeg je napravio u trci na 60 metara u poljskom gradu Torunu. Ništa tu ne bi bilo čudno da Tanaka nema 92 godine i da ovu dionicu nije istrčao u vremenu od 10.95 sekundi.

Japanci su po mnogim stvarima posebni ljudi, a zašto im se širom svijeta dive pokazao je i 92-godišnji atletičar Hiroo Tanaka.

Nevjerovatni djedica stigao je u Poljsku kako bi se u gradu Torunu takmičio na Svjetskom Mastersu za starije osobe i pokazao je da i s 92 godine ima zaista nevjerovatne fizičke sposobnosti.

Tanaka je u trci na 60 metara slavio uvjerljivu pobjedu u kategoriji muškaraca iznad 90 godina. Ovu dionicu Japanac je pretrčao za nevjerovatnih 10.95 sekundi.

Publika je njegov nastup nagradila velikim ovacijama. U potpunosti je ostavio konkurenciju iza sebe i prava je šteta što nije uspio oboriti svjetski rekord.

A bio je jako blizu njega. Nedostajalo mu je jako malo jer je rezultat Italijana Vittorija Cola iz 2002. godine još uvijek rekordan. On je u ovoj kategoriji trčao 60 metara u vremenu 10.91.

Koliko je Tanaka bio uvjerljiv u odnosu na konkurenciju dovoljno govore rezultati ostalih atletičara koji su s njim bili na startu trke.

Srebro je osvojio Poljak Wierzchowski s vremenom 13.41, dok je grčki atletičar Chatziemmanouil osvojio bronzu s vremenom 13.49.

Pogledajte ovu zaista sjajnu utrku u konkurenciji iznad 90 godina i ovakve scene su dokaz da su godine samo broj.

Sve je više profesionalnih sportista čiji je vijek trajanja postao mnogo duži nego što je tio bio slučaj prethodnih godina i velike zvijezde trenutno u 'poznim' godinama gledamo još na velikoj sceni.

Ipak, ljudi protiv Hirooa Tanake su nešto zaista posebno jer ne viđa se svaki dan da čovjek od 92 godine trči na ovakav način.

Učitaj još novosti