29. 03. 2023 - 17:06
FATIJEV OTAC NAPAO XAVIJA: Sina uporedio sa zvijezdom Reala i...
907
Shares
FATIJEV OTAC NAPAO XAVIJA: Sina uporedio sa zvijezdom Reala i kazao da više neće doći na Camp Nou!

FATIJEV OTAC NAPAO XAVIJA: Sina uporedio sa zvijezdom Reala i kazao da više neće doći na Camp Nou!

29. 03. 2023 - 17:06
0
Shares

Bez obzira na to o kojem se timu radi, u njemu ne mogu svi biti zadovoljni minutažom. Prirodan je slijed stvari da neki igraju manje, a neki više. Međutim, rijedak je slučaj da se javno oglasi otac i kuka u ime svog sina, kada su veliki klubovi u pitanju.

Ansu Fati jedan je od fudbalera koji ne igraju previše u Barceloni kod Xavija Hernandeza, a njegov otac Bori javno je progovorio o tome u španskim medijima. 

Dao je intervju za Cadenu COPE, ali je veoma upitno da li je na taj način pomogao ili odmogao sinu u nastojanju da dobije više minuta na terenu. 

"Zašto mu Xavi ne da priliku? To je dobro pitanje. Ima će svoje razloge. Ansu se ne ljuti na Xavija, on mu je uvijek bio uzor. Ljut sam kao otac. Smeta mi što Ansu igra tako malo minuta.

Riječ je o Ansuu Fatiju, španskom reprezentativcu i dečku koji je izašao iz La Masije. Ansu je zaslužio mnogo više. Trebao bi igrati više minuta. Ne može biti da igra jednu ili dvije minute po utakmici.

Prije povrede tu su bili Luis Suarez, Ousmane Dembele, Antoine Griezmann... I igrao je Ansu. Najviše me ljuti koliko malo vremena ima - 3 minute, 5 minuta, 10 minuta...", jadao se otac igrača Barcelone, pa nastavio:

"Rekao sam Ansuu da ako se situacija ne promijeni, najbolje bi bilo da promijeni klub. Ali rekao mi je da nisam u pravu. Ne želi potpisati ugovor s drugim klubom. Želim da bude dobro. Neću više doći na stadion, jako sam ljut.

Imao je ponuda prije godinu dana, ali ih nije htio ni saslušati. Mateu Alemany uvijek je iskren i govori nam da je Ansu Barcina ostavština. Ali mogu reći bilo šta kad uvijek dodaju da je to Xavijeva odluka."

Fati stariji uspoređuje situaciju svog sina sa slučajem Viniciusa Juniora, koji se u početku mučio u Real Madridu. Ipak, Brazilac je dobio podršku čelnika kraljevskog kluba, što ogorčeni otac traži i od Barcelone.

"Svi su ubijali Viniciusa prije dvije godine. A sada? Isto molim za Ansua - za podršku i strpljenje. Čuvajte ga jer je riječ o Ansuu iz La Masije, španskom internacionalcu, 'desetki' Barce", apelirao je ljuti otac.

Na 38 utakmica ove sezone, statistika Ansu Fatija kaže da je postigao šest golova i dodao tri asistencije. 

Učitaj još novosti