29. 03. 2023 - 15:58
ŠAMAR ZA SALIHAMIDŽIĆA U BAYERNU: Dešava mu se ono što nije...
907
Shares
ŠAMAR ZA SALIHAMIDŽIĆA U BAYERNU: Dešava mu se ono što nije smio dopustiti!

ŠAMAR ZA SALIHAMIDŽIĆA U BAYERNU: Dešava mu se ono što nije smio dopustiti!

29. 03. 2023 - 15:58
0
Shares

Hasan Salihamidžić u posljednje vrijeme ima poprilično pune ruke posla jer je za kratko vrijeme morao smijeniti Juliana Nagelsmanna, a zatim i pronaći njegovog nasljednika. Nekoliko puta je i bio gost u medijima uz obrazložanja tektonskih promjena u Bayernu.

Salihamidžić se posljednjih dana sauočava sa veoma ozbiljnim problemom. Više detalja u srijedu ujutro su u javnost plasirali pouzdani njemački mediji poput Kickera.

Još prije nekoliko sedmica se u javnosti pojavila priča o krtici u Bayernovoj svlačionici. O tome je javno govorio Julian Nagelsmann koji je u međuvremenu smijenjen pa to i više nije njegov problem.

Krtica je još uvijek tu i to je ono što brine Salihamidžića i sve ostale pogotovo jer je vijest o Nagelsmannovoj smjeni stigla 24 sata prije zvanične objave.

"Ne znam ko je rekao medijima, sigurno neko sa druge strane", kazao je popularni Braco za medije uz naglasak da to definitivno nisu bili Thomas Tuchel i trenerov savjetnik Olaf Meinking.

Međutim, zbog konstatnog curenja informacija Salihamidžić je dopustio da mu se desi ono što nikako nije smjelo, barem tako tvrdi Kicker.

Naime, ugledni list navodi da proslavljeni bh. as ima sve manje povjeranja od svlačionice, da su igrači rezervisani i poprilično su oprezni šta govore u njegovom prisustvu.

Neogranično povjerenje u Salihamidžića da sadržaj razgovora neće biti proslijeđen više ne postoji, naveo je Kicker pozivajući se na vlastite izvore.

Izgubiti povjerenje svlačionice uvijek predstavlja glavobolju zna to sigurno i Salihamidžić koji je dugo godina bio sam fudbaler i zna kakav je osjećaj kada se u javnosti pojavi neželjene informacije.

Povjerenje od strane igrača izgubio je i Nagelsmann pa je ubrzo morao pakovati kofere. Manuel Neuer, Joao Cancelo, Serge Gnabry, Leroy Sane, Jamal Musiala i Sadio Mane su bili ti koji su mu okrenuli leđa.

Otkako je postao sportski direktor Bayerna prije skoro šest godina Salihamidžić je uspješno prebrodio brojne teške situacije i sigurno će znati kako riješiti novonostali problem.

Učitaj još novosti