29. 03. 2023 - 15:53
NI SLUTIO NIJE ŠTA ĆE SE DESITI: Ovako je Nagelsmann ispratio...
907
Shares
NI SLUTIO NIJE ŠTA ĆE SE DESITI:  Ovako je Nagelsmann ispratio igrače Bayerna na pauzu!

NI SLUTIO NIJE ŠTA ĆE SE DESITI: Ovako je Nagelsmann ispratio igrače Bayerna na pauzu!

29. 03. 2023 - 15:53
0
Shares

Julian Nagelsmann dobio je otkaz na klupi minhenskog Bayerna nakon gotovo dvije godine zajedničke saradnje. Otkaz 35-godišnjem treneru iznenadio je mnoge, a posebno Nagelsmanna koji je pred reprezentativnu pauzu igrače ohrabrivao da će po povratku razbiti Borussiju iz Dortmunda.

Rukovodstvo Bayerna iznenada je odlučilo uručiti otkaz Julianu Nagelsmannu. Kao razloge su naveli činjenicu da je mladi trener 'izgubio svlačionicu', te pad u kvaliteti igre tima.

"Ovo je najteža odluka koju sam ikad donio. Bilo je dosta oscilacija u igri. Vidjeli smo da se nešto mora mijenjati i da trener više ne odgovara ovom timu. Kada rezultati i igra idu nizbrdo onda morate što prije reagovati i mi smo upravo to uradili", rekao je sportski direktor bavarskog velikana Hasan Salihamidžić.

Nagelsmann nije ni slutio da mu se sprema otkaz. Dokaz tome je govor kojeg je održao nakon posljednje utakmice koju je vodio kada je najavio razbijanje velikog rivala Borussije Dortmund

"Sami smo sebi bez ikakve potrebe nabili pritisak. Svi se vratite zdravi s reprezentativnih obaveza i zatim idemo razbiti Dortmund u gostima", posljednje su riječi Nagelsmanna kao trenera Bayerna.

I sam Nagelsmann je potom otišao na kraći odmor. I to je zasmetalo rukovodstvu kluba jer su smatrali da on bez obzira na pauzu mora biti uz igrače koji su ostali tu.

Na kraju su jednoglasno odlučili da ga smijene. Vijest je ubrzo došla u javnost iako tako u bavarskom velikanu nisu planirali, pa je u petak postalo sve zvanično.

Izlazi 'prljavi veš' o otkazu Nagelsmanna: "Sadio Mane je poludio i tu je bio kraj"
Nekoliko dana nakon razlaza u javnosti se pojavljuje i 'prljav veš' iz svlačionice Bayerna.

Navodno je Nagelsmannu presudio žestok obračun sa Sadiom Maneom, kojeg je imao nakon druge utakmice osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a.

Mane je u ovom susretu igrao samo osam minuta. To mu se nije dopalo i došlo je do žestoke rasprave između Nagelsmanna i Senegalca.

"Desio se sukob između Manea i Nagelsmanna nakon druge utakmice protiv PSG-a. Mane je pred saigračima izrazio veliko nezadovoljstvo jer je igrao samo osam minuta. Tokom svađe igrači su vidjeli da se Nagelsmann poprilično uplašio", pišu njemački mediji i dodaje se:

"Činjenica da je Mane počeo narednu utakmicu protiv Augsburga samo je ojačala mišljenje igrača da se Nagelsmann uplašio. S promjenom trenera rukovodstvo Bayerna se pobrinulo da se takve stvari ne dešavaju", navodi se.

Mladi stručnjak odlučio je čekati do kraja sezone za novi posao. Pokušat će dobiti angažman u Real Madridu ili PSG-u, a za njegove usluge zainteresovan je i Tottenham.

Učitaj još novosti