29. 03. 2023 - 11:45
Uporni Zlatan Ibrahimović ne odustaje, na kraju sezone pravi...
907
Shares
Uporni Zlatan Ibrahimović ne odustaje, na kraju sezone pravi neočekivan transfer u novi klub

Uporni Zlatan Ibrahimović ne odustaje, na kraju sezone pravi neočekivan transfer u novi klub

29. 03. 2023 - 11:45
0
Shares

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović na kraju sezone mogao bi napustiti ekipu Milana i kako pišu italijanski mediji, karijeru bi mogao nastaviti u redovima Monze.

Tim u kojem je direktor Adriano Galliani, s kojim se Ibrahimović poznaje godinama i s kojim ima izuzetno dobar i korektan odnos, naredne sezone će gotovo sigurno igrati opet u društvu najboljih. S tim u vezi planiraju u svoje redove dovesti švedskog napadača te dodatno osnažiti ekipu i možda se pokušati umiješati u borbu za Evropu.

Ibrahimović je nedavno golom iz penala protiv Udinesea postao najstariji strijelac u Seriji A, a pogodak je postigao u trenutku kada je imao 41 godinu i 166 dana. Ranije, rekord je držao Alessandro Costacurta, koji se u listu strijelaca upisao kada je imao 41 godinu i 25 dana, a bilo je to u maju 2007. godine.

Fenomenalni 41-godišnji nogometaš nijednog dana ne gubi motivaciju kada je u pitanju ovaj sport, a podsjećamo i da je ponovo postao član reprezentacije Švedske.

"Vjerovatno se pitate šta ja radim tu. Da mislite da sam glup, jer sam ovdje, imam 41 godinu i igram u reprezentaciji. Ali, sačekajte da budete blizu kraja. Tada ćete razumjeti sve što sada radim i počet će vas hvatati panika. Nećete željeti da stanete, pod svaku cijenu ćete željeti da nastavite", slikovito je objasnio Ibrahimović.

Ibrahimović s Milanom ima važeći ugovor do kraja ove sezone, a podsjećamo, klub ga nije prijavio za učešće u Ligi prvaka, što je možda i jedan od razloga zbog kojih želi otići na kraju ove sezone.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti