28. 03. 2023 - 16:26
Slovački savez se pravda svojoj javnosti zbog bh. navijača u...
907
Shares
Slovački savez se pravda svojoj javnosti zbog bh. navijača u Bratislavi

Slovački savez se pravda svojoj javnosti zbog bh. navijača u Bratislavi

28. 03. 2023 - 16:26
0
Shares

I pored zabrane veliki broj navijača naše zemlje stigao je u Slovačku u nedjelju. Bratislava je bila centar zbivanja, tačnije kvalifikacijske utakmice između Slovačke i Bosne i Hercegovine.

Na kraju slavlje Slovaka 2:0 i razočarana lica naših navijača.

Bili smo blijedi, bez ideje u igri i Slovaci su to znali kazniti. Od prve minute naši reprezentativci imali su veliku podršku sa tribina.

Djelovalo je kao da se igra u Zenici, pjesma nije prestajala ni poslije primljenih pogodaka, što je naravno zasmetalo i Slovacima.

Pitali su svoj Nogometni savez ko je pustio bh. navijače na stadion sa obilježljima, ako je navedeno bilo da je to zabranjeno. Stiglo je i brzo objašnjenje, o čemu piše danas sportweb.pravda.sk.

"Nogometni savez BiH je dobio kaznu od UEFA-e zbog nereda svojih navijača na utakmici Lige nacija Rumunija – BiH. Karte nije bilo moguće prodavati za gostujuće navijače,  te je iz tog razlog bio zatvoren sektor za goste.

Savjetovatno je bh. navijačima da ne kupuje ulaznice za ovaj meč, čak ni preko posrednika, jer imaju važeću kaznu za ovaj meč.

Slovački savez je zbog toga sarađivao i sa UEFA-om, te NS BiH. Ulaznice su se prodavale na ime i prezime, a prilikom ulaska na stadion provjerala se karta uz ličnu kartu ili pasoš.

Međutim, naš Savez nije mogao zabraniti građanima drugih država da kupuje karte za utakmice naše reprezentacije, jer bi to bila diskriminacija. Iako je na stadionu bio veliki broj navijača gostiju, radilo se zapravo o državljanima Austrije, Njemačke, Češke ili Švicarske. Izuzetak je bilo 250 ulaznica na glavnoj tribina koje je UEFA-e odobrila za NS BiH.

Bile su to VIP ulaznice i besplatne prve kategorije. Nisu zabilježeni incidenti tokom utakmice, a manji su riješavani bez konflikta“, stoji u saopštenju Slovačkog nogometnog saveza.

Malobrojni Slovaci su svakako razočarani bili što su se u Bratislavi osjećali kao gosti, no na kraju su se ipak oni radovali.

Na kraju je zabilježen i verbalni sukob grupe navijača naše reprezetnacije sa selektorom Farukom Hadžibegićem, no sve je ostalo na tome.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti