28. 03. 2023 - 16:25
SRAMOTAN IZNOS KAZNE Sloga iz Doboja kažnjena zbog sramotnog...
907
Shares
SRAMOTAN IZNOS KAZNE Sloga iz Doboja kažnjena zbog sramotnog veličanja ratnog zločinca

SRAMOTAN IZNOS KAZNE Sloga iz Doboja kažnjena zbog sramotnog veličanja ratnog zločinca

28. 03. 2023 - 16:25
0
Shares

U subotu su utakmicu u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Doboju utakmicu odigrale ekipe Sloge i Gračanice.

Domaća ekipa je tokom cijelog susreta bila dosta bolji protivnik, te je na kraju ostvarila pobjedu od osam razlike, a konačan rezultat bio je 35:27.

Mrlju na pobjedu domaće ekipe bacilo je skandalozno skandiranje domaćih navijača u jednom trenutku utakmice, zbog kojeg su reagovali sa klupe RK Gračanica.

Navijači su upozoreni, a nakon toga slične stvari se nisu čule, ali i taj jedan put bio je dovoljan da baci mrlju na jedan sportski događaj.

Naime, dio domaćih navijača u jednom trenutku skandirao je ime osuđenog ratnog zločinca "Ratka Mladića".

Rukometni klub Sloga iz Doboja novčano je kažnjen zbog ovog skandaloznog navijanaja dijela domaćih navijača na ovoj utakmici.

Na osnovu prijave delegata utakmice MRK Sloga - RK Gračanica, u 36. minuti jedan dio domaćih navijača su neprimjereno skandirali "Ratko Mladić".

U skladu sa Propozicijama takmičenja Član 43. (slaba organizacija utakmice) MRK Sloga se izriče novčana kazna u iznosu od 1000,00 (jedna hiljada) KM.

Podsjetimo, utakmica u Doboju je imala samo jedan pravac i sve je bilo u znaku igrača Sloge koju su u pojedinim momentima imali i prednost od 13 golova razlike.

Gračanlijama sada predstoje tri vezane utakmice za Izviđače, u okviru domaćeg prvenstva i Kupa-a, te im je ovaj bolan poraz od Sloge došao u jako lošem trenutku.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti