28. 03. 2023 - 15:46
Narušena reputacija i korak unazad: Nijemci pišu gdje bi...
907
Shares
Narušena reputacija i korak unazad: Nijemci pišu gdje bi Nagelsmann mogao naredne sezone

Narušena reputacija i korak unazad: Nijemci pišu gdje bi Nagelsmann mogao naredne sezone

28. 03. 2023 - 15:46
0
Shares

Sada već bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann dobio je poziv čelnika Tottenhama da u narednoj sezoni preuzme klupu ovog kluba, nakon što je saradnja s Italijanom Antonijom Conteom i zvanično završena.

Tottenham je prije dva dana smijenio Contea nakon što Italijan optužio igrače za loše rezultate, a kako se odnos između njega i igrača poslije toga nije mogao popraviti, čelnicima kluba nije ostalo ništa drugo nego da okončaju saradnju s njim.

Conteov dosadašnji pomoćnik Cristian Stellini bit će glavni trener do kraja sezone, a asistirat će mu Ryan Mason. Ipak, njemački Sky piše da čelnici Tottenhama uveliko rade na imenovanju novog trenera, a da su već kontaktirali Juliana Nagelsmanna i da ga od naredne sezone žele vidjeti u svom timu.

Dodaju kako je njemački trener nakon otkaza u Bayernu uzeo slobodno vrijeme kako bi malo "razbistrio glavu" i odlučio o narednom koraku u budućnosti, a dodaje se i informacija da bi ga Real Madrid u budućnosti želio vidjeti na klupi svog kluba, ali pod nekim drugim uslovima.

Nakon otkaza u Bayernu, teško da će Kraljevski klub preuzeti rizik i s takvom narušenom reputacijom ga dovesti na svoju klupu pa se u ovom trenutku i izgledno čini da bi ovaj mladi stručnjak mogao preuzeti neki klub iz "drugog reda", gdje bi se mogao još jednom dokazati.

Što se tiče Contea, on je s Tottenhamovim predsjednikom Danielom Levyjem dogovorio sporazumni raskid ugovora prema kojemu bi Italiju trebalo pripasti 4,5 miliona eura otpremnine.

Učitaj još novosti