28. 03. 2023 - 14:19
DEFINITIVNO IZGUBLJEN! Huseinbašić: Cilj mi je zaigrati za...
907
Shares
DEFINITIVNO IZGUBLJEN! Huseinbašić: Cilj mi je zaigrati za reprezentaciju Njemačke

IZGLEDA DA JE SVE ODLUČENO

DEFINITIVNO IZGUBLJEN! Huseinbašić: Cilj mi je zaigrati za reprezentaciju Njemačke

28. 03. 2023 - 14:19
0
Shares

Denis Huseinbašić je definitivno izgubljen za nogometnu reprezentaciju BiH. Dvadesetjednogodišnji nogometaš Kölna je donio odluku da ga dres Zmajeva ne zanima, te da će nastaviti igrati za Njemačku.

Huseinbašić je postigao dva pogotka u dva nastupa za U21 reprezentaciju Njemačke u prijateljskim susretima, no još uvijek ima malo vremena za promjenu sportskog državljanstva.

Naime, prema pravilima FIFA-e, igrač ne može promijeniti nogometno državljanstvo ukoliko je stariji od 21 godine nastupao za bilo koji uzrast dosadašnje selekcije u zvaničnom susretu, te u tom trenutku nije imao državljanstvo reprezentacije za koju bi u budućnosti želio igrati.

Huseinbašić 22. rođendan slavi 3. jula, te ukoliko poslije tog datuma nastupi za U21 reprezentaciju Njemačke, neće više imati priliku zaigrati za Zmajeve.

U21 Evropsko prvenstvo počinje 21. juna i traje do 8. jula. S obzirom da su polufinala na rasporedu 5. jula, to znači da ako Njemačka uđe u polufinale, Huseinbašić je i zvanično izgubljen za nas.

No, sam nogometaš je već prekrižio Zmajeve kao opciju, što je potvrdio u intervjuu za Express.de.

Kako je istakao, sanja nastup na U21 Euru u dresu Njemačke.

"Želim igrati na U21 Euru i učinit ću sve da to i ostvarim. To bi bio najbolji trenutak u mojoj karijeri. Nadam se da ću pomoći ekipi", rekao je Huseinbašić i potom definitivno poručio kako je odlučio za koju reprezentaciju želi igrati u budućnosti.

"Kada zaigram na U21 Euru, gotovo je. Moj cilj je igrati za A reprezentaciju Njemačke i nadam se da će se to desiti u narednih nekoliko godina", rekao je Huseinbašić.

Učitaj još novosti