27. 03. 2023 - 21:10
Čimaev o Pereiri: Ne bi izdržao minutu sa mnom u oktagonu
907
Shares
Čimaev o Pereiri: Ne bi izdržao minutu sa mnom u oktagonu

UFC

Čimaev o Pereiri: Ne bi izdržao minutu sa mnom u oktagonu

27. 03. 2023 - 21:10
0
Shares

Skoro će sedam mjeseci od posljednje borbe Hamzata Čimaeva (Khamzat Chimaev), a još nema dogovorenu borbu. U septembru prošle godine je pobijedio Kevina Holanda (Holland) na UFC 279 priredbi kada se trebao boriti protiv Nejta Diaza (Nate), ali je zbog pada na službenom vaganju UFC morao presložiti događaj.

Od tada se Hamzat često pojavljuje na događajima i u medijima, a uglavnom je tu riječ o prozivanjima drugih boraca. Nekidan je prozivao Jirija Prohačku (Prochazka), a najnovija žrtva je bio prvak srednje kategorije Aleks Pereira (Alex).

- Govorio sam UFC-u da se želim boriti za pojas u srednjoj kategoriji. Razgovarao sam samo sa Šonom Šelbijem i on mi je rekao da može i da će pokušati to organizovati. Onda me sutradan nazvao i rekao da se prvo borim s Kolbijem pa da ćemo nakon toga vidjeti. Nakon toga nismo uopće razgovarali - rekao je Čimaev u ‘‘The MMA Houru‘‘.

- Nakon toga je Pereira rekao da se trebamo boriti u poluteškoj ili tako nešto. UFC nije želio vidjeti Perieru koji je tek uzeo pojas da se bori u drugoj kategoriji i da to nije za pojas. Ja sam u velteru i srednjoj, a sad bih se trebao boriti u poluteškoj? Zar to ima smisla? Ne znam zašto me nisu zvali, bio sam spreman boriti se u Brazilu. Pereira je najlakša borba za mene, završio bih ga u prvoj minuti prve runde. Tip ima nula hrvanja - dodao je.

Na kraju su ga još pitali kada ćemo ga konačno gledati u kavezu, na što je Hamzat odgovorio da ga UFC vjerovatno želi u Abu Dhabiju protiv Edvardsa ili Pereire. Što znači, oktobar. 

Učitaj još novosti