27. 03. 2023 - 07:45
Šuter leti, a golman na koljenima: Ne postoji pravi naziv za...
907
Shares
Šuter leti, a golman na koljenima: Ne postoji pravi naziv za ovakvu odbranu Niklasa Landina!

Šuter leti, a golman na koljenima: Ne postoji pravi naziv za ovakvu odbranu Niklasa Landina!

27. 03. 2023 - 07:45
0
Shares

Derbi rukometnog prvenstva Njemačke između Kiela i Fuchse Berlina donio je jednu od najboljih odbrana u historiji rukometa. Slavu je odnio legendarni danski golman Niklas Landin. 

Pobjedom rezultatom 36:29 Kiel je sa utakmicom manje prišao samo na bod zaostatka za vodećim Fuchseom i ima sve u svojim rukama do kraja prvenstva.

Eric Johanson sa osam te Domagoj Duvnjak sa šest golova su predvodili pobjednika, ali najveće zasluge za trijumf nosi fenomenalni Landin.

Čudesni Danac je imao čak 23 uspješne odbrane, a jedna od njih je sve ostavila bez daha i postala je viralna na društvenim mrežama.

Iako je bio na koljenima dok je protivnik letio kroz zrak Landin je podigao ruku i na zaista fantastičan način zaustavio snažni šut.

Tokom ostataka meča jedan od najboljih golmana svih vremena je imao još niz odličnih intervencija te je doslovno do ludila dovodio svoje rivale.

Susret je pratilo preko 10.000 gledatelja, a Landin je poslije meča pokazao određenu dozu skromnosti.

"Bio sam malo iziritiran jer znam kako šutiraju, ali sam uspio odbraniti. Ne znam da li mi je ovo najbolja partija, jednom protiv Balingena sam imao više odbrana", kazao je 34-godišnjak.

Landin na kraju sezone napušta Kiel nakon što je osam godina branio za slavni njemački klub, a već je poznato i gdje će nastaviti karijeru.

Fantastični golman će u novoj sezoni braniti za Aalborg koji već sada ima kvalitetan tim, a sa Landinom na golu se nada osvajanju Lige prvaka.

Inače, čovjek koji je sa Danskom u više navrata osvojio sve što se može osvojiti je do sada samo jednom bio klupski prvak Evrope. Bilo je to 2020. godine.

Učitaj još novosti